Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. március 11., csütörtök

Egyszerre egy...

Amikor védsz, igazolsz, magyarázol, hibáztatsz valamit vagy valakit, vonzásod előnytelen marad. Amikor azt magyarázod, hogy valami miért nem olyan,a milyennek szeretnéd, minden egyes szavaddal fenntartod a nem kívánt vonzást, mert miközben arról beszélsz, hogy miért tapasztalsz valamit, amit nem akarsz, nem arra összpontosítasz, amit akarsz. Nem összpontosíthatsz egyszerre jó és rossz tulajdonságokra.
Első lépésként fontos felismerned, hogy valami nem úgy van, ahogyan szeretnéd: de ha már ezt megállapítottad, akkor annál jobban jársz, minél hamarabb a megoldás irányába fordítod a figyelmedet, mert a probléma feltárásának folytatása meggátol abban, hogy rátalálj a megoldásra. A probléma rezgése nem azonos a megoldás rezgésével.
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)