Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. május 10., hétfő

Hogyan segíthetek?

"Sohasem segíthetsz másokon azzal, ha panaszaik hallgatóságául szolgálsz. Az a leghasznosabb dolog, amit tehetsz értük, ha olyannak látod őket, amiről tudod, hogy lenni akarnak. Olykor ez azt jelenti, hogy nem maradsz mellettük, mert ha a közelükben vagy, akkor nehéz nem tudomást venni a panaszaikról.
Mondhatod azt nekik: "Megismertem figyelmem és gondolataim hatalmát, és ha arról hallak beszélni, amiről tudom, hogy nem akarod, akkor azt kell mondanom, hogy el kell mennem, mert nem kívánok közreműködni téves teremtésedben."
Próbáld meg kizökkenteni a panaszkodásból őket, és segíts nekik a dolgok jó oldalára összpontosítani... minden tőled telhető módon képzeld el felépülésüket.
Onnan tudod, hogy hasznára vagy valakinek, ha képes vagy rá gondolva jól érezni magad. Ha aggódva szeretsz másokat, nem válsz a javukra."
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)