2010-05-19

Vízivásról


Kellemesebb hideg italt fogyasztani evés után, de a hideg ital megszilárdítja zsírokat az ételben amit éppen elfogyasztottatok.

Ez az emésztési folyamatok lassulását idézi elő. Az emésztéshez hőre van szükség, de a hideg ital, fagylalt lehűti a környezetét, sokkal nehezebben tud lezajlani az emésztés.

Abban a pillanatban, amikor a megdermedt zsír reakcióba lép a gyomorsavakkal, szétesik és felszívódnak a beleken keresztül, mint ahogy ezt egy egyszerű étel teszi. Ez a dermedt zsír a belek falán lerakódik.

A másik probléma, hogy a víz felhígítja a gyomorsavat, és ezért sem tudunk emészteni. A gyomrunkban lévő sav ph értéke szinte a sósavval azonos. Ez kell az emésztési folyamathoz. (Ezért nem jó, ha olyan szereket veszünk be, ami lúgosít, mert a gyomorban savra van szükség. A test savtalanítására a lúgosító fürdő alkalmasabb.

Viszont lényeges, hogy napi 2-3 liter vizet, VIZET és nem folyadékot elfogyasszunk. Minden egyébben, például a teában is már vannak hatóanyagok, amiket szintén ki kell választania a szervezetnek. A sejtekből csak a tiszta víz tudja kimosni a mérgeket. A legtöbb ember magas vérnyomásának fizikai háttere abban rejlik, hogy nem iszik elég vizet, ezért a híg vér helyett sűrű sár folyik az ereiben. Ezt a masszát a szív sokkal nagyobb munkával tudja tovább pumpálni. ( A lelki háttér is gönyörű, mert a vér a vitalitásunk szimbóluma, és sok szeméttel terheljük meg őt.)

A napi 2-3 liter vizet folyamatos kortyolgatás során kell bevinni a testünkbe, de nem evés közben. A vesénk is így szereti, nem úgy, hogy egyszerre fél literrel letámadjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése