2011-05-12

Üzenet Tobinak

Egy korábbi írásra valaki reagált, mire én azt írtam oda, hogy szerintem nincs BŰN. Erre Tobi hozzászólt, de inkább ide másolom, mert jobb, ha többen olvassák, amit válaszolok.

Kedves Magdi!

"Szerintem nincs bűn."

Ezek szerint nyugodt szívvel bántalmazhatom a gyerekemet, csalhatom meg a férjem/feleségem, megalázhatom, megölhetem a másik embert, lophatok, hazudhatok, rágalmazhatok, csalhatok, zsarnokoskodhatok mások felett, pusztíthatom a természetet - és még sorolhatnám - mert ez nem bűn. 

Akkor mi???
Megtehetjük, mert megkaptuk a szabad akaratot. Az más kérdés, hogy helyes-e vagy sem? De működik egy kérlelhetetlen törvény is, a karma törvénye. Amit kiküldünk a külvilágba, az megkerülhetetlenül visszaszáll ránk. Lehet ez kellemes vagy kellemetlen élmény, visszajön, nem kérdés. Ha valakinek esze van, akkor nem tesz másokkal olyasmit, amit nem szeretne viszontkapva ő maga is átélni.
Én még nem találkoztam olyan esettel, mikor valaki tudott volna valamit jobban csinálni, de szándékosan a helytelenebb megoldást választotta. Akkor, ott és abban az állapotban azt tudta tenni.
A vonzás törvénye gondoskodik arról, hogy ha valakinek ártunk, akkor majd visszakapjuk, így átélve, a saját bőrünkön tapasztalva az esemény milyen voltát.
Persze, ha ostobán csak ennek az inkarnációnak az eseményeit nézzük, néha igazságtalannak tűnik egy eset, de ha visszamegyünk a múltba, mindig van magyarázat. Engem mindig lenyűgöz ez a tiszta  igazságosság. A karmánál nincs protekció, nincs sumákolás. 20 éve figyelem szinte naponta.
"Csak gyakorolunk..." - elég cinikusan hangzik.
A dolgokat néven kell nevezni. Bűn az, amivel ártok, szenvedést okozok másoknak, önmagamnak. Vétek a szeretet és a Teremtő ellen.
A teremtő türelmes, csak az ember nem az. Amikor egy gyermek tanulni jár, és sokszor elesik, akkor meg kell büntetni? Nyilván nem.
Amikor egy gyermek életében először elvesz valamit, ami nem az övé, akkor tolvaj? Nem, csak még nem alakult ki benne a helyi törvény ismerete. Egyébként minden kultúrában mások a szabályok. Ezeket emberek alkották, hogy a hatalmukat fenntartsák.
A szabad akarat nem azt jelenti, hogy büntetlenül csinálhatok bárkivel bármit. Ha nincs bűn, nem kell semmiért sem vállalnom a felelősséget. Ezek szerint Hitler és Sztálin sem követett el bűnt... Csak "gyakoroltak" és úgy élték az életüket, ahogyan ők jónak látták. Hogy közben - ténykedésüknek köszönhetően - milliók haltak meg vagy szenvedtek embertelenül? 
Csoportkarma. Mindannyian leszületünk zsidónak, cigánynak, feketének és fehérnek. És hogy ki mikor és hova érkezik, az az ő karmája.
Ha emlékeztek, jónéhány éve Egyiptomban turistákat mészároltak le. Azok az "ártatlan" emberek egy korábbi inkarnációban katonák voltak, körbegyújtottak egy falut és lemészároltak mindenkit. A nagy Rendező Elv most összeterelte őket egy helyre és visszakapták amit tettek. Rend van. Békapopsi perspektivából persze ez nem látszik, de ha veszi az ember a fáradtságot, ráláthat az igazságra.
- Nincs bűn, nincs bűnös, mindenki azt csinál, amit akar... Zárjuk be a börtönöket, ne büntessük a dílert, aki drogra szoktatja a gyereket, Megbüntetik azt az orvost, aki rendszeresen Xanaxot vagy Rivotrilt ír fel akár gyereknek is? Érdekszférák...
ne ítéljük el azt, aki megerőszakol egy lányt... Ez azért nem így van. A Teremtő nem vonult ki a történelemből, küld most is jeleket, figyelmeztetéseket embereken, eseményeken keresztül, természeti katasztrófák által, hogy ember, vigyázz!! Az én Teremtőm szeretetteli, türelmes, és főleg igazságos.
Letértél a jó útról. Én úgy látom, hogy 20 éve ébredtem fel. 
Nyitott szemmel és füllel kell járni és nem altatni a lelkiismeretet azzal, hogy nincs bűn.
Számtalan bölcs tanító próbálta a történelem során megtanítani az embereknek, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess!" vagy hogy, "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel". Valamiért ez a legtöbbeknél süket fülekre talált.
Azt vallom, hogy odaátról semmi fenyegető, félelmet keltő üzenet nem jöhet, mivel az alacsony rezgésű, tehát nem eredhet magasabb szintről. Sajnos vannak, akik szeretik az embereket félelemben tartani. Ez is érthető, mert a félelem és a bűntudat alacsony rezgésszint, és ha ide sikerül valakit lejuttatni, akkor már lehet uralkodni rajta.
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki másként gondolkodik.
A TEREMTŐ ANNYI SZEMPÁRON ÁT SZEMLÉLI A VILÁGOT, AHÁNYAN VAGYUNK.
ÉS MINDEN NÉZŐPONT EGYFORMÁN ÉRTÉKES.
Mindössze az a dolgom, hogy egy másik aspektusból is bemutassam a dolgokat. A  szabad gondolkodás és a szabad véleményalkotás is része a szabad akaratnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése