2020. március 11., szerda

Higgadtan és tudományosan a koronavírus-járványrólEgy részlet dr. Lenkei András írásából:  Higgadtan és tudományosan a koronavírus-járványról

Sokan érdeklődtek, hogy mi a véleményem a koronavírus-járványról. Most már itt az ideje, hogy véleményt alkossak. 

Kedves Barátaim!
- Az első válaszom:
Nagyon sokat segít, ha az ember megfelelő mennyiségű C- és D-vitamint fogyaszt, de ez abban az esetben is igaz, ha nincs semmiféle járvány.
Valójában egész évben, minden áldott nap legalább 15-féle vitamint kellene fogyasztanunk, de ebben az írásban nem térek ki ennek okaira.
...................
- A második válaszom:
A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus.
Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek. Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel.
A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus.
A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint az influenzaszezonokban csak Magyarországon a lakosság 15-25%-a fordul orvoshoz influenzaszerű panaszokkal. Ez minden egyes évben másfél - két és fél millió embert jelent.
Az egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos jelentése szerint a szokványos, minden évben menetrendszerűen megérkező influenza évente 290 ezer és 650 ezer közötti számban szed halálos áldozatokat.
Ha a média valóban segíteni akarna az embereknek, akkor azokra az egyszerű, bárki által elérhető módszerekre hívná fel az emberek figyelmét, amelyek folyamatos, egész éven át tartó használatával meg lehetne előzni a fertőző megbetegedések és a halálesetek többségét.
Az orvostudomány szerint Magyarországon csak akkor beszélhetünk járványról, ha a megbetegedések száma átlépte a járványos méretnek tekintett húszezres küszöböt.
Ha ezt nézzük, akkor Magyarországon valójában még nincs is járvány.
Eddig mindössze 12 koronavírus-megbetegedést észleltek.
Ezt a számot kell a húszezres küszöbhöz viszonyítani.

Elnézést. Korrigálnom kell az iménti kijelentésem. Van járvány. A média hatalmas „hisztériakeltés járványa” szedi az áldozatait.

- A harmadik válaszom:
Nézzük meg, mit „művelt” eddig a koronavírus világszinten.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 8-i jelentése szerint világszinten eddig összesen kevesebb, mint 110 ezer ember betegedett meg koronavírus-fertőzés következtében. 7 és fél milliárd emberrel számolva.
Ezt máris össze lehet hasonlítani azzal a másfél, kettő és fél milliós számmal, ahányan egy átlagos influenza szezonban a 10 milliós Magyarországon orvoshoz fordulnak.
A halottak száma 3.811. Világszinten.
Vesse ezt egybe azzal a számmal amit korábban említettem. A szokványos influenza évente 290 ezer és 650 ezer közötti számban szed halálos áldozatokat.
Hasonlítsuk ezt a 3.811-es számot még valamihez. 

Egy orvosi folyóirat szerint az Európai Unióban naponta 540 ember hal meg gyógyszermellékhatás következtében.

Európában 8 nap alatt többen halnak meg (8 X 540 = 4.320 fő) a gyógyszerek mellékhatásai következtében, mint ahányan koronavírus okozta betegségben meghaltak az egész bolygón a koronavírus megjelenésétől (2019. december 9.) a mai napig eltelt 92 nap alatt.
Egy másik orvosi lap arról számol be, hogy csak Magyarországon naponta legkevesebb 20 ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásai következtében.
A március 10-én közzétett hivatalos kormányzati egészségügyi jelentés szerint hazánkban eddig 12 koronavírus-megbetegedést észleltek. A halálos áldozatok száma nulla.
De!
Ma is meg fog halni majdnem minden egyes órában egyvalaki gyógyszermellékhatás miatt. Mégsem ezektől a számoktól hangos a média.

- A negyedik válaszom:
Gőzerővel dolgozom azon, hogy mielőbb – reményeim szerint már 2020. április elején – megnyithassam a saját videócsatornám „drlenkeichannel” néven, amely olyan válaszokkal és megoldásokkal fogja ellátni az embereket, köztük Önt is, amelyekkel soha nem fog találkozni a botrányokra és rémületkeltésre szakosodott médiában.
Végül a tanácsom az, hogy maradjon higgadt, fogyasszon legalább elegendő mennyiségű C- és D-vitamint, és ne engedje meg, hogy maga alá gyűrje ez a hisztérikus félelemkeltés.
A járványok terjedésének ugyanis éppen ez a félelmekeltés az egyik legfontosabb hajtóereje.
Baráti üdvözlettel: Dr. Lenkei Gábor
Budapest, 2020. március 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése