2010-07-05

Kezelni a konfliktusokat


"Kérdés:
Egy olyan világban élünk, ahol a konfliktus mindennapos. Miért van ez?

Válasz:

Azt gondolom, hogy mindannyian elveszítettük a belső erőnket és képességet, hogy gyakoroljuk, amit helyesnek és igaznak ítélünk. Bár tudjuk, hogy a harc nem visz sehová, és a vitatkozás által nem érjük el azt, amit akarunk, és az csak negatív energiákat teremt, de mégsem tudunk ezen változtatni. Ahhoz, hogy a változás megtörténjen, fejlesztenünk kell a belső erőnket, fel kell ismernünk, hogy milyen belső értékekkel rendelkezünk, és fel kell ismernünk mások értékeit is, azokat el kell fogadni, és meg kell értenünk a különbözőségeket a világban.


Kérdés:

Van-e különbség a belső konfliktus és a konfliktus között másokkal?


Válasz:

Minden velünk kezdődik. Ha más emberekkel harcolok, akkor valamiért harcolok önmagammal is. Talán nem vagyok képes arra, hogy a gyakorlatba tegyem, amiben hiszek, és ezért kompromisszumokat kell kötnöm. Ez a harc arra késztet, hogy elveszítsem a belső erőmet, és az értékrendem meginog. Amikor boldogtalan vagyok önmagammal, ez megmutatkozik a kapcsolataimban is másokkal. Ugyanakkor minél több megértéssel rendelkezem, és minél békésebbé válok, annál inkább leszek elfogadó és szerető, és ez meg fog mutatkozni a kapcsolataimban is.


Kérdés:

Csendben maradni és visszalépni egy szituációban - ez sokak számára gyengeségnek tűnik.


Válasz:

A szellemiség erő. A belső erőt nem kaphatjuk meg szellemiség nélkül. A szellemiség alatt azt értem, hogy sokkal több vagyok, mint ez a fizikai megjelenés. Az erőm a tudatosságomban rejlik szellemi lényként. Én egy élő, gondolkozó lény vagyok, a béke, a szeretet és boldogság lényege. Minél inkább megtapasztalom ezt, annál jobban fogom megtapasztalni a belső erőt önmagamban. Csendben lenni nem azt jelenti, hogy elfutok a világtól, de azt jelenti, hogy felemelem magasabb szintre a gondolataimat és érzéseimet, mielőtt azokat kifejezem.


Kérdés:

Mi van akkor, ha tudod, hogy igazad van, hogyan tudod elérni azt, amit akarsz, miközben megőrzöd a szellemi tudatosságodat?


Válasz:

A legfontosabb dolog a türelem. Lehet, hogy igazam van, de mégis várnom kell arra a pillanatra, amikor ezzel mindenki más is egyetért. Ily módon engedem, hogy mások is megtanulják a saját leckéjüket. Lehet, hogy én gyorsan meglátom, hogy mi fog történni, de mások még nem értek el arra a pontra, hogy ezt lássák. Meg kell tanulnom, hogy elfogadjam, hogy ami igaz, az végül megnyilvánul, és ezáltal gyakorlom a türelmet.


Kérdés:

Lehet, hogy felismerjük a változás szükségességét, de hogyan tudjuk azt megtenni?

Válasz:
Eszünk azért, hogy éljünk, de ha mentálisan akarunk túlélni dolgokat, akkor csenddel, pozitív gondolatokkal és minőségekkel kell táplálnom önmagamat. Minden nap tudatosnak kell lennem, amennyiszer csak lehetséges, és ezáltal fogom táplálni a belső erőmet.
(Manda Patel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése