Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. július 27., kedd

Sara és Seth beavató meséi

Esther és Jerry Hicks megint remekelt. Mindenkinek szívből ajánlom a sorozatot. Végre olyan olvasmány, amit a gyerekek és a felnőttek is épülésükre olvashatnak. Íme egy részlet:

"- Miért történik annyi igazságtalanság a világban?....
- A legelső dolog, amit meg kell értened: nincs olyan, hogy igazságtalanság. Vannak-e olyan törvények, amelyek érvényesek a város összes lakójára?

- Persze, hogy vannak.

- Nevezz meg egyet.

- Például a sebességkorlátozás. 50 km/h sebességgel vezethetsz csak az utcán.

- Melyik szerinted az erősebb törvény? A sebességkorlátozás vagy a gravitácó törvénye?

- Hát persze, hogy a gravitációs törvény. – nevetett Seth.

- Miért van ez?

- Mert a sebességkorlátozás csak néhány emberre érvényes, míg a gravitáció mindenre.

- Helyes. A sebességkorlátozás törvényét könnyű áthágni, de a gravitációt már nem annyira.

- Így van. – nevetett Seth.

- Van egy másik törvény, amely sokkal erőteljesebb még a gravitáció törvényénél is, és ez a VONZÁS TÖRVÉNYE. Mint ahogy a gravitáció törvénye mindenre hat, ami csak létezik a Földön, a VONZÁS TÖRVÉNYE mindenre hat, ami csak létezik a Világegyetemben, az egész világűrben, térben és időben, mindenhol, még téren és időn túl is. A VONZÁS TÖRVÉNYE minden létező dolog alapja. A VONZÁS TÖRVÉNYE egyszerűen kifejezve azt mondja, hogy MINDEN, AMI HASONLÓ, VONZZA EGYMÁST. Más szavakkal ez azt jelenti, az egész világon minden kibocsát magából valamilyen rezgést, és az ugyanolyan rezgésű dolgok mágnesként vonzzák egymást. A világegyetem alapja a rezgés. Ez alapján jönnek össze, vagy maradnak távol a dolgok egymástól. Minden, ami hasonló, vonzza egymást.

- Hogyan lehet tudni, hogy mik adnak ki hasonló rezgéseket?

- Csak körül kell nézni a világban, és láthatod, mely dolgok vannak együtt. Ez az egyik módszer. Némi gyakorlattal megláthatod a hasonló rezgéseket, még mielőtt összejönnének. Megérezheted a rezgést még a fizikai megjelenés előtt.

- Ez tetszik. Én is adok ki ilyen jeleket?

- Hát persze.

- És mindenki más is?

- Igen, mindenki.

- Hogyan ismerhetem fel, milyen jeleket bocsátok én ki?

- Meg tudod mondani az alapján, ahogy érzel, és az alapján, hogy milyen típusú dolgokat vonzol.

- És honnan tudom, hogy mások milyen jeleket bocsátanak ki?

- Az nem a te feladatod, hogy ezt nyomon kövesd, de arról tudod megállapítani, milyen jeleket adnak ki, hogy milyen válasz érkezik hozzájuk. Milyen érzést kelt bennük az a válasz. Az sokat elárul, hogy milyen a hozzáállásuk és a hangulatuk a világhoz…. Majd holnap folytatjuk.

- Jaj, ne – tiltakozott Seth. Nem akarta, hogy ilyen hamar véget érjen az egész. – Még ezernyi kérdésem lenne.

- Seth, még rengeteget fogunk beszélgetni arról, amit kérdeztél. Az első pár napban minden válasz tucatnyi új kérdést fog szülni. Az a fontos, hogy az elején megteremtsük a megértés alapját, utána minden magától a helyére fog kerülni. Nagyon élveztem a beszélgetést.

- Én is –vágták rá egyszerre, mintha egy hang lennének.

- Na tessék: Két lény, akik tökéletes rezgésharmóniában vannak.

Egymásra néztek, közben Salamon fölemelkedett, és eltűnt a magasban."