2009-12-23

Gondolkodásmód


"A gondolkodásmódodban a kapaszkodás azt jelenti, hogy nem a könnyebbik utat választod, mint eddig.
A dolgok rosszabbra fordulásától való félelem a könnyebbik út. Ehelyett tehát valami mást kell csinálnod.
Ha az életed eddig nem egyre magasabb és magasabb szintre került, akkor bizony nem fölfelé kapaszkodtál, hanem lefelé csúsztál. Az eddigi gondolkodásmódod ezek szerint bizonyítottan nem az emelkedést, hanem a süllyedést hozta magával.
A gondolkodásmódod változatlansága biztosítani fogja Neked, hogy továbbra is abba az irányba haladj, amerre eddig is haladtál. Kérdés, hogy arra akarsz-e menni.
Mondjuk, hogy a bevásárló kocsid kereke be van ragadva és míg Te a sajtok felé akarsz menni, addig a bevásárló kocsi a kutyakaják felé gurul.
Nem hinném, hogy csupán a beragadt kerék miatt lemondanál a sajtodról. Addig rugdosod a kereket, amíg be nem fordul a sajtokhoz vezető irányba, nemde?
Választhatnád a könnyebbik utat is és hagyhatnád a kocsit továbbgurulni abba az irányba, amerre magától menne, de nem teszed.
A gondolkodásmódod bizonyos szituációkban szintén be van ragadva és gyakran nem az általad kívánt irányba gurul. Ilyenkor viszont nem kezded el rugdosni a beragadt kereket, hanem széttárod a karod és azt mondod: “Ilyen az élet, egyszer fenn egyszer lenn. Lehet, hogy ez a sorsom.”
Pedig hatalmadban áll bármelyik pillanatban másképpen dönteni, belerúgni a kerékbe és a következő másodpercben az életed új irányba indul.
Van néhány összetevő a gondolkodásmódodban, amihez nem nyúlsz hozzá csak nagyon szélsőséges esetben vagy krízishelyzetben. Ha ezen összetevők valamelyike rossz irányba van beragadva és Te nem vagy hajlandó belerúgni, akkor bizony a sajtok helyett a kutyakajáknál fogsz kikötni.
A szokásos nézőpontodból nem fogod tudni felfedezni a beragadt kerekeket, következésképpen nem is fogsz tudni beléjük rúgni.
Valójában azért nem fedezed fel a beragadt kereket, mert nem kívülről tolod a saját bevásárlókocsidat, hanem benne ülsz, a kerekeit pedig a gondolataid irányítják. Ha úgy tűnik, hogy a kerekei beragadtak, az valójában a beragadt gondolkodásmódod. Ha változtatsz a gondolkodásmódodon, akkor a kerekek elfordulnak."
(Kaptam, tetszik, megosztom. Forrás: www.internetvallalkozo.com )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése