2011-07-18

Napsugárszauna

Adódott egy lehetőség, hogy egy ideig kipróbálhassan a napsugár szaunát. Felcipetük és üzembe helyeztem. Én fokozatosan, óvatosan kezdtem bele, Viki bátrabb volt. Már a harmadik alkalom után érezte, hogy a combja és a karja simább tapintású. Ha van kedved közelebbről megnézni, kipróbálni, jelezd, és megbeszéljük. :-)

Méregtelenítés – testsúlycsökkenés – bőrszépítés – fájdalomcsökkentés – immunerősítés – testi és lelki relaxáció – vérkeringés javítása – vérnyomáscsökkentés – stressztűrő képesség növelése – alvásigény csökkenése – vitalitás és életerő jelentős növekedése – öngyógyító folyamatok beindulása – vér koleszterin és zsír tartalmának csökkenése

Betegségek megelőzésére és kezelésére:

ízületi gyulladás, vállizom- és vállízületi gyulladás, ágyéktáji és keresztcsonttáji fájdalmak, izommerevség, kompressziós csonttörések, sokkállapotok, reuma, isiász, menopauza – szindrómák, álmatlanság, szöveti károsodások, akne, pattanás, ekcémák, pikkelysömör, fagyási és égési sebek, emésztőszervi problémák, fülbetegségek,  műtét utáni fertőzések, arcidegbénulások, hasmenés, epehólyag gyulladás, neuraszténia, medencei szervek gyulladásai,  testszag, lázzal járó csalánkiütés, torokfájás, veseműködési zavarok (pl. bokaödéma), fej- és hátfájdalmak...
Az infravörös hősugárzás hullámhossz – tartománya rendkívül széles: 0.75 – 1000 mikron között van. A napsugárszauna hősugárzásának hullámhossz – tartománya nagyon keskeny: 8 – 11  mikron között van. A Nap hősugara a környezeti levegőt nem melegíti fel, de a testünkbe behatol és felmelegíti azt. A Nap hősugárzása az emberi szervezetre akkor gyakorolja a legerősebb jótékony hatást, amikor nem a teljes tartományban sugároz, hanem az emberi test 70 %-át kitevő víz saját sugárzása (9,4 mikron) közelében. Ezt a láthatatlan, szűk hullámhossz – tartományt nevezik biofénynek, biosugárzásnak, vagy érlelő fénynek. Ezért sokkal hatékonyabb a napsugár szauna, mint a többi, szélesebb hullámhossz – tartományú infraszaunák.

Ennek a különleges sugárzásnak a hatására a szaunában először a testünkben lévő vízmolekulák, majd azok aktivizálása által sejtjeink is erősen rezgésbe jönnek. Ennek a vibrációnak a mozgási energiája szinte azonnal hővé alakul: testünk hőmérséklete emelkedni kezd. A rezgés hatására a víz zárványok szétesnek, a bennük betokosodott toxinok felszabadulnak, ezért a napsugárszaunák méregtelenítő hatása akár sokszorosa a hagyományos szaunákénak. A felmelegedett vér bekerül a vékonyabb, periférikus erekbe, hajszálerekbe, és kitágítja azokat. Kialakul egy belső láz, és a méregtelenítés a belső szervekben, testünk legeldugottabb részein is nagyon hatékony lesz.

A sugárzás annál mélyebbre tud hatolni, minél közelebb van a sugárzó a besugárzott testhez. Ez a behatolási mélység a távolság négyzetével gyengül. Itt a sugárzót félhengerekbe helyezték el, így a legoptimálisabb eredmény érhető el.

Élettanilag sokkal előnyösebb a fekvő helyzetben történő szaunázás: jobb a vérkeringés, kisebb a szív és a gerinc terhelése, jobban kitágulnak a hajszálerek, mindenütt jobb az oxigénellátás. Az elernyedő izmokból és szövetekből könnyebben távoznak a káros lerakódások. Hőfényképek bizonyítják, hogy ülő szaunákban nem lehet ilyen tökéletes hőelosztást elérni: ott pl. a végtagok nem tudnak egyenletesen átmelegedni. A legmodernebb fekvő napsugárszaunában a talpunkat is éri a sugárzás: ennek olyan a hatása, mintha a méregtelenítést intenzív talpmasszázs fokozná.

Parmenidész 2500 évvel ezelőtt azt mondta: „Adjatok valamit, amivel lázat kelthetek, és meggyógyítok minden betegséget.” Minden betegséget, még a lelkieket is az életenergia – szint csökkenése vált ki. Magas energiaszint esetén a baktériumok, vírusok sem tudnak ártani. A belső láz többféleképpen is növeli az életenergia – szintet: az anyagcsere felgyorsítása pl. több energia felszabadulását teszi lehetővé, a verejtékezéssel pedig pl. sok olyan káros lerakódás távozik a szervezetből, ami blokkolja a fizikai testünkön belül az életenergia áramlását. Ezért nő a vitalitás és csökken az alvásigény. A pulzus – szám emelkedése pedig edzi a szívet és a vérkeringési rendszert.

futószalagon 8 km/h – 30 perc
330 kcal
a megerőltető fizikai igénybevétel miatt felléphet térdízület – kopás, porckorong – kopás, stb.
futószalagon 9 km/h – 30 perc
365  kcal
futószalagon 9 km/h + 5 fok dőlésszög – 30 perc
400 kcal
napsugárszaunában fekve – 30 perc
800 kcal
kíméli a testet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése