2011-12-08

Belvárosi borzalmak


Szombaton be kellett mennem a belvárosba. Elvileg "haza" mentem, hiszen az Eötvös gimnáziumba jártam annak idején. Ismertem alaposan a környéket. Sokáig még filmes koromban gyakran vásároltam errefelé.


Most elképesztő megpróbáltatás volt leparkolni. Számtalan parkolót megszüntettek. Sebaj, gondoltam, ismerem a környéket. Hát, nem. Ez régen egy menekülő útvonal volt, most le van zárva a vége. Vissza kell tolatni az utcában. Gyakorlatlan vezetők rémálma lehet.


Azért sikerült elvégezni, amit kellett. Ahová mentem, a lépcsőház nagyon szép. A régi lakásukra emlékeztet. Szeretem ezeket a kovácsoltvas remekeket.


Mivel elfogyott a tömjénem, és Erdélyben is várja valaki, hogy vigyek neki, hát itt a remek alkalom: most megveszem! Az eklézsia elköltözött a Városház utcába. Sokkal kisebb a bolt és kevésbé frekventált az utca is.


Ekkora volt régen az üzlet.


Most is 1.100.- forint volt egy zacskó, de sokkal kevesebb van benne. Összement a csomag mérete is. Vagyis a tömjén lett sokkal drágább. Nem lepett meg.


Ahogy kijöttem az eklézsiából, ez a látvány fogadott. Fura ez a reklám egy templom oldalán. Ha finoman fogalmazok, mondjuk ízléstelen. :-)


Gyalogoltam vissza a kocsihoz. Elkeseredik a szívem, hogyan lehetett a Kecskeméti utcát így elrontani? Feng shui szabályokat nem ismeri az illető, aki ezeket a rémes, meredező borzalmakat ide álmodta. De bárki, aki ránéz, érzi, hogy rossz érzést keltenek. Hogy lehet valaki ennyire igénytelen? És aki engedélyezte? Ha valakinek beteg a lelke, kezeltesse, de ne ontsa a rémálmait másokra.


Itt pár oszlopot ezek a kék átlátszó kockák váltják fel. Egy fokkal jobb, de nem illenek ide, ezek a házak közé.
Nos, magamtól, kedvtelésből biztos nem jövök errefelé hamarosan. Régen jókat lehetett sétálni, csak a séta kedvéért is. Ez a környezet már nem az, sajnos.
Értem én, hogy minden változik. Ezzel nincs semmi baj. De miért nem lehet igényes az új is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése