Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2013. január 24., csütörtök

Éber tudatosság


"Az éber tudatosság egy ősi meditációs állapot, amelyben megszabadulunk a félelmeinktől, megszabadulunk attól a görcsös ragaszkodástól, hogy mindig igazunk legyen, és mi irányítsunk, és megszabadulunk elvárásainktól, ítélkezésünktől, valamint attól, hogy másokat bíráljunk. 
Ahelyett, hogy ezeket a népszerű stratégiákat követnénk, megtanulunk egyszerűen nyíltan jelen lenni a pillanatban - úgy, hogy semmi nem áll az utunkban -, és olyannak megélni az életet, amilyennek valóban történik. 
Ha az éber tudatosságot a kapcsolatainkra alkalmazzuk, végre olyannak látjuk magunkat és másokat, amilyenek a valóságban vagyunk, teljes, megkapó sebezhetőségünkben, ugyanakkor teljes szerethetőségünkben, a szeretet összes óriási lehetőségével együtt.
A szerető kedvesség spirituális gyakorlatában éberségünket kiterjesztjük másokra is, mégpedig végtelenül tapintatos és gondoskodó módon. Túlmerészkedünk saját személyes kapcsolatainkon, és átöleljük vele az egész világot.
Megtanuljuk kiterjeszteni szeretetünket a teljes környezetünkre, még azokra is, akikkel szemben közömbösek vagyunk, vagy akiket problémásnak találunk. A szerető kedvességben  két ember szerelme végül az egész világot magához öleli."

(dr. Kathlyn Hendricks)