2013-10-17

Az Univerzum üzenete


Azt hiszed, hogy végül megjutalmazom majd azokat,
akik szegénységben élnek?
Azt hiszed, hogy azok,
akik gürcölve és verítékezve keresik a kenyerüket,
könnyebben megöröklik a Királyságot,
mint azok,
akik remek körülmények között dolgoznak?
Azt hiszed, hogy becsben tartom az áldozataidat?
Hogy örülök, amikor mások igényeit a magadé elé helyezed?
Azt hiszed, előnyben részesítem azokat,
akik azon igyekeznek,
hogy spirituális életet éljenek?
 
Hát, tudd meg, drágám,
hogy én bizony fütyülök ezekre!
 
Szeretlek téged,
akármilyen szabályokat alkotsz is.
 
Tudod, feltétel nélkül!
 
 
Az Univerzum
 
 
Bár néhányan érzelgősnek találhatják ezt az üzenetet, azért ugye felismered benne az abszolút igazságot? A másik lehetőség az, ha abban hiszünk, hogy az isteni értelem nem csak ítélkező, de kivételez is - ami azt jelentené, hogy Isten szeretete feltételekhez kötött.
Vicces hallgatni, amikor az emberek feltétel nélküli szeretetről beszélnek, hiszen az emberi szeretet soha nem feltétel nélküli. (Azért vannak helyzetek és pillanatok, amikor ez sikerül. KVM)
Az érzések mögött mindig ezek a gondolatok húzódnak meg: "amíg szeretsz engem", "amíg értelmesen viselkedsz és tisztelettel bánsz velem", "amíg úgy szeretsz, ahogy én téged", "amíg nem bántasz senkit" és így tovább.
Sajnálom, de ezek feltételek - feltételek, amelyek az Univerzum irántunk érzett szeretetében nem léteznek. Ez ilyen egyszerű. Ekkora támogatást élvezel. Megérdemelsz bármit, amit akarsz, méltó vagy rá - és meg is kaphatod.
 
(Persze, hiszen a Teremtőnek minden teremtménye egyformán kedves. És annyi szempontból "láthatja" a teremtett világot, ahányan vagyunk. Ha EGY viselkedési forma lenne csak jó, akkor egy teremtményt klónozott volna 8 milliárd példányban. De a lényeg, hogy nincs két egyforma a teremtésben.
De kicsinyes, buta emberek épp olyan istenképet alkotnak maguknak, amilyenek ők maguk. Aki nem képes a feltétel nélküli szeretetre, az nem tudja példaképnek állítani azt. Aki uralni és büntetni akar, az olyan istenképet állít fel. És ezzel sikeresen uralja is a gyengébbeket.
A vicc az, hogy ennek is jogosultsága van a létezésben, különben nem létezne. :-)
Hány szülő élte már meg, hogy tudta, igaza van, de a dacos, lázadó gyermeke nem látta át a helyzetet. Ha bölcs, csak mosolyog, és tudja, majd évek múlva a gyermeke számára is érthető lesz a helyzet. :-) Káprázatosan tökéletes a teremtés! Imádom! KVM)
 
(Mike Dooley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése