2015-09-17

Az ember a vesztébe rohan


Úgy adódott, hogy az elmúlt hetekben körbejártuk Katival az országot: Gyopárosfürdő, Százhalombatta és Zalaegerszeg volt a célállomás. Döbbenten tapasztaltuk, hogy a napraforgó mindenhol szénfekete. Arra gondoltunk, hogy a nagy melegben megégett. Aztán kiderült, hogy nem a természet akar megleckéztetni minket, hanem az ember árt saját magának. 


Lepermetezik a napraforgót, hogy megégjen, mert így, ezzel a vegyszerrel kezelve könnyebben kipereg a mag. ?!?!?!
Így vegyünk majd olajat a főzéshez! Gratulálok. 


Aztán Zalaegerszegen beszélgettem egy méhésszel. Már Erdélybe járva is tapasztaltam, hogy vészesen pusztulnak, egyre kevesebben vannak. Sajnos az úr megerősített, így van ez itthon is, és évről - évre rosszabb a helyzet. 


Egyrészt - amint látom is évek óta - sok termőföld parlagon marad, nem ültetik be növényekkel, nincs virág. 
Másrészt permetezéssel írtjuk az akácfákat! Nem akartam elhinni, de erre is volt saját tapasztalat Csatáron. Ez nem vicc!
Aztán nincs elég víz, szomjasak a méhek. Amikor meg lepermetezik vegyszerrel a napraforgót vagy más növényeket, a szomjúságuk miatt megisszák a mérget és elpusztulnak. Az ember nem lehet ilyen hülye!


Méz nélkül lehet élni, de méhek nélkül nem! A növények 80%-át ők porozzák be! Ha nincs beporzás, nincs gyümölcs, paprika, paradicsom, uborka, eper, málna, cseresznye.... 


A méhek beporzásának köszönhetjük minden harmadik falat élelmiszerünket!


Itt van néhány kép, méhekkel és méhek nélkül. Parányi lények, de nélkülük nincs élet!


A tudósok kiszámolták, ha kihalnak a méhek, az emberiség 5 évvel éli túl őket. 


Mit mondjak? Lehet, hogy meg is érdemeljük! A lustaságba, a kapzsiságba, a butaságba, az önzésbe és a nemtörődömségbe pusztulunk bele! Ha nem kapunk észbe, tényleg jobb lesz a bolygónak ember nélkül! 


Pedig csodás bolygót kaptunk lakóhelyül! Miért nem tudunk vigyázni rá? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése