2015-09-17

Én hová meneküljek?


Valaki ezt írta ki: 
Aki a menekültek mellé áll, akár nyilatkozataiban, vagy pártfogásba veszi a "bűnözőket", felelősségre lesznek vonva - nyilatkozta ma a magyar külügyminiszter. 
Akkor én most hová menjek a saját "hazámból"? Ha nem viselkedem embertelenül, akkor én is üldözött vagyok? Gratulálok! Büszke lehet a sok "magyar" magára! Tényleg mindent lenyelünk és megjuhászkodunk? Hagyunk magunkból szemetet csinálni?
Folytatás: 
"A menekültkérdésben a magyar kormány megszegte szinte az összes nemzetközi egyezményt, ami a menekültekre vonatkozik és az ennél sokkal fontosabb, szabályzatba nem foglalt emberiesség összes íratlan törvényét.
Eleinte ignorálta, hogy a menekülők léteznek és egyre nagyobb számban érkeznek, majd a '30-as éveket idéző stílusban uszított ellenük, aztán pengés kerítést épített, ami csak még több menekülőt vonzott, majd ismét a '30-as évek szellemében olyan törvényjavaslatokat kezdtek benyújtani s elfogadtatni, ami legitimást biztosított az összes förtelmes intézkedéseinek vagy bármifajta humánus intézkedés teljes hiányának. 
Aztán ismét nem tettek semmit a budapesti tranzitzónák felállításán kívül, majd hazugságokkal táborokba csalták a vidékről érkező menekülteket, tízszeres áron vonatjegyet adtak el Ausztriáig és Németországig, de Hegyeshalomnál ezeket a vagonokat lekapcsolták, pedig mindkét ország részéről zöld utat kaptak a menedékkérők, legalábbis par napig. Ilyen és hasonló trükkökkel a külön vasúti kocsikba terelt embereket (igenis, külön kocsikban, hiszen a menekültek alacsonyabb rendű valamik, hogy keveredhetnének a fajtiszta magyar utasokkal) zárt táborokba vitték a beígért célállomás helyett ( ezek a táborok talán egy konda disznónak megfelelő állapotban vannak, de embereknek semmi esetre sem - épp ezért a kormány néhány kiválasztott politikuson kívül senkit sem enged be, az összes eddigi kiszivárgott felvételt lopva vették fel menekültek és önkéntesek).

A táborokban kétszer kaptak valami keveset enni, orvos nincs, tolmács nincs, a táborokon kívüli embereknek enni nem adtak SEMMIT a három hónap alatt, inni nem adtak SEMMIT a három hónap alatt, gyógyszert, orvosi ellátást SEMMIT, tolmács NINCS, csakis civilekből álló csoportok, akik napi kétszer-háromszor ételt osztottak (gyakran három önkéntes adott levest s gyümölcsöt 1200 magyart nem beszélő menekültnek, úgy, hogy ezek a gyakran napok óta éhesen gyalogló emberek két sorban szépen beálltak és türelmesen vártak akár egy banánra is, órákon keresztül, és még meg is köszönték a szinte semmit), önkéntes orvosok gyerekeket segítettek a világra, ellátták a betegeket, ruhákat, tisztálkodószereket osztottak a pályaudvarokon, fővárosban, vidéken, a határ mellett, az autópálya mellett, ahol szükség volt rájuk.
A röszkei átjárón posztoló rendőröknek a menekültekhez hasonlóan ételt, italt nem biztosított a kormány, még egy nyomorult sátrat sem húzott fel, hogy az emberek s az önkéntesek által szállított élelmiszer ne a tűző napon álljon órákon keresztül. A rendőrök s a bevándorlók közti kommunikáció szintje körülbelül ugyanaz, mint egy csíki székely s egy moldvai román közt. TOLMÁCS NINCS és TOLMÁCS KELL, emberek, értsétek meg! Hanem hogy lehet a menekültektől bármiféle együttműködést várni, ha szerencsétlenek azt sem tudják, mivel működjenek együtt??!
Szeptember 15.-én pedig lezárták a déli határt, s azóta az összes (ÖSSZES) beérkező, hivatalosan magát regisztrálni kívánó menekült kérését két órai vizsgálat után ugyanúgy elutasították, mint az úgymond "illegálisan" érkezőét (a papírok hiánya NORMÁLIS, nem mindenki dobja el a görögországi papírjait). Maga a kiutasítás is magyar nyelven történik.
Az utóbbi három napban emberek ezrei várakoznak éhesen, fázva, a határ mindkét oldalán. A határőrök nem engedték át a civil csoportok által odaszállított élelmiszert, s tegnap már a takarókat sem. Emberek ezrei napokig fagyoskodtak a 6 fokban, gyerekekkel, csecsemőkkel (!!!!) gyakran a csupasz földön. És mindenfajta értesítés, kommunikáció nélkül, hogy meddig lesz ez így, mi várható.
A menekültek hosszabb ideig bírták, mint én tettem volna. Joguk volt fellázadni, csak nem a rendőröknek kellett volna sérülniük (hacsak ha nem ütötték az embereket vagy uszítottak rájuk kutyát, mint két nappal ezelőtt), hanem azoknak, akik felelősek ennek a helyzetnek a kialakulásáért. 
Addig provokáltak amúgy is törődött, konfliktuszónából érkező, traumatizált embereket hazugságokkal, a minimális ellátás hiányával, azzal, hogy nem tájékoztatták őket SEMMIRŐL a saját nyelvükön, hogy végre megtörtént az, amit a kormány valószínűleg akart is, hogy megtörténjen: zavargások, összecsapások a rendőrökkel s végre a feltartóztatott tömeg áttörte a rendőrkordont (ha meg nem látta előre, hogy ez fog történni, akkor a világtörténelem leginkompetensebb kormánya címre sikeresen pályázhat).



Az összecsapás napok óta Röszkén dolgozó önkéntes társaim szerint így kezdődött: 
1. a rendőrök át akartak engedni néhány kisgyerekes családot 
2. Tolmács nincs, úgyhogy ezt a lehető legbutább módon tették, egyszerűen kinyitották a kaput. 
3. a feltorlódott tömeg ezt nyilvánvaló módon annak veszi (mondom: TOLMÁCS, TÁJÉKOZTATÁS NINCS!!!!), hogy megnyílt végre a határ, lehet menni, ezért "Thank you, Hungary" felkiáltásokkal elkezdenek áttolakodni a kapun (nem, sajnos, nem álltak libasorba, ez kétségtelen), ezt a rendőrök próbálják megakadályozni, az emberek ezt nem értik, úgyhogy tovább tolakszanak, még erőteljesebben, ekkor előkerül a gumibot, a gáz, a vízágyú. És ennyi. 
A külföldi média tele van a magyarországi hírekkel, és ez így lesz még egy darabig, úgyhogy külföldön élő honfitársaink is tájékozódhatnak a hazájukban történtekről. És szégyenkezhetnek.
A szerbek amúgy buszokat indítottak Horvátországba, amely kész befogadni és/vagy továbbirányítani az embereket. S ezzel lezárulni látszik Magyarország legújabb szégyenfoltja, a holokauszt után, amit nem fog lemosni a következő 1000 év sem." 


Komolyan olvasom a posztokat és nem hiszek a szememnek! Ébresszen már fel valaki, hogy csak egy rossz álom ez az egész! Az nem lehet, hogy ennyi idióta él ebben az országban! 
Mindenkinek a törzse tetején vagy egy fejnek nevezett testrész, amiben ez a helyes, AGY-nak nevezett szerv található. GONDOLKOZÁSRA is való. Ki kéne próbálni!
Kicsit lejjebb van egy szív nevű szerv. Ez nem csak motorként továbbítja a vért. Szeretni is lehet vele. 
Az állatok sem viselkednek úgy, mint sok "honfitársam". Az egyetlen vigaszom, hogy a karma kikerülhetetlenül működik. Egy szép napon majd ők lesznek menekültek, és visszakapnak mindent. Majd a saját bőrükön megtapasztalják a menekülés "gyönyöreit". 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése