Írtam arról, hogy kaptam sókristályt ajándékba. Azóta fogyasztom és mivel jók a tapasztalataim, ezért megosztom veletek az információkat. Egy üvegbe tettem 2 db diónyi kristályt és minden nap egy teáskanálnyit teszek ebből a sőoldatból 2 dl vizbe és ezt iszom éhgyomorra. Az oldat nem romlik meg. Viszont üveg edényben lehet tárolni és műanyag kanállal adagolni, fém nem érhet hozzá, mint a CoD teánál.
Az emberi test körülbelül 5-7 g közötti só mennyiséget képes a vesén keresztül kiválasztani. A fennmaradó mennyiséget a szervezet megpróbálja ártalmatlanítani, mégpedig úgy, hogy a nátriumkloridot víz molekulák zárják körül, ionizálással semlegesítve azt. Ehhez a folyamathoz azonban vízre van szükség, amely sejtjeinkből származik. Ráadásul az étkezéshez használt konyhasó káliumtartalma is sokkal nagyobb a kívánatosnál - a túlzott káliumbevitel felborítja a szervezet ionegyensúlyát, csökkenti a veseműködést, ezáltal folyadék-visszatartást és méregtelenítési problémákat okoz, megzavarja az idegrendszer és a szív működését, ritmuszavart kelt, valamint általános meszesedést és csontritkulást okoz. A felsorolást sokáig lehetne folytatni, azonban tény, hogy az európai ember átlagos napi sófogyasztása 12-20 g, míg a szervezet számára 0,2 g is elegendő lenne az egészséges működéshez. Mindezen ijesztő tények ellenére tény, hogy só nélkül az agy nem lenne képes egyetlen gondolat megformálására sem, mert az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban lévő elemek - a kálium és a nátrium - jelen vannak.
Ugyanakkor a szervezet egészségének megőrzéséhez nem elég, ha mindössze kevesebb sót fogyasztunk, annak minőségére is ügyelni kell!
Természetes kristálysó
A régóta egészségesnek tartott jódozott vagy fluorral dúsított sóról a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a szervezet nem képes ezeket a vegyületeket mesterséges formában beépíteni az anyagcserébe, vagyis ily módon nem kerül több jód vagy fluor a szervezetbe. Egyes vélemények még a tengerisó egészséges voltát is megkérdőjelezik az egyre nagyobb méreteket öltő környezet szennyezés miatt: tény, szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne lennének hangosak a híradások egy-egy olajszállító hajó katasztrófájától.
Pakisztánban, a 3000 méter magas Karakórum hegységben bányásszák azt a 250 millió éves kristálysót, amely az emberi szervezet számára a legegészségesebb, ugyanis olyan elemeket tartalmaz, melyek elengedhetetlenek annak működéséhez. A kristálysó abban különbözik a konyhasótól, hogy a nátrium-kloridon kívül még további 82 elemet tartalmaz - magyarul, a konyhasó mindössze nátrium-kloridra redukált állapotában kerül fogyasztásra. Kutatási adatok bizonyítják, hogy a világ sótermelésének 93%-át ipari célokra használják: például mosószer, műanyag és PVC gyártására, amelyhez NaCl-ra van szükség, de szinte nincs olyan késztermék sem, amely ne tartalmazna NaCl-ot mint tartósító szert.
A természetes, tiszta kristálysó csak szórványosan fordul elő, főként azért, mert kifejtése során kb. százszoros mennyiségű kősót kell kibányászni az értékes kristálysó megszerzéséhez. Ráadásul természetes tulajdonságainak megőrzéséhez kézzel való kifejtés és szortírozás szükséges. A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. A HUNZA kristálysóból készített sóoldat (kristálysó és víz) képes újraindítani a szervezetben a homeosztázist, vagyis azt a folyamatot, amely az élő szervezetek változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képességét jelenti, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják
Egy mondatban összefoglalva: képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, éppen ezért mindennemű betegségre pozitív hatással van. A kristálysóoldattal számos baj megelőzhető, illetve gyógyítható, továbbá segít a testi-lelki egyensúly megőrzésében és helyreállításában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése