2009-09-08

A mindennapi beszélgetés spiritualitása

"A legtöbb szinkronisztikus üzenet más emberektől érkezik.

A népszerű spirituális mondás szerint ha a tanítvány felkészült, megérkezik a mester.
E gondolat modernebb szavakkal így is megfogalmazható: ha nyitottak és éberek vagyunk, megjelenik valaki, és kimond egy olyan igazságot, amelyre szükségünk van.
Ahhoz, hogy megkapjuk az ilyen információt, mindig járjunk a végére az effajta találkozásnak, természetesen megtéve a szükséges óvintézkedéseket.

Az utak véletlen kereszteződése bármikor előfordulhat, de általában csak akkor történik meg, ha mi magunk hajlandók vagyunk megtenni a kezdő lépést.
Például feltételezzük, hogy intuiciód révén eljutottál egy előadásra, és ott ilyen természetű munkalehetőségre bukkantál. Az előadás után, vacsoránál szintronisztikus találkozásban volt részed magával az előadóval.
És akkor most mi legyen?
Hányszor múlik el ilyen véletlenszerű találkozás úgy, hogy a résztvevőinek semmi hasznuk sincs belőle?
Túl sokszor. Én azonban úgy hiszem: egymás jobb megértésével elérhető, hogy ez a helyzet megváltozzék.
Mivel egyre többen felismerik, hogy az evolúciós folyamat valóságos, egyre fontosabbá válik, hogy igazságainkat közöljük egymással.

Nézzük meg újra a példabeli helyzetet, amelyben ott ülsz a vendéglőben az előadó szomszédságában.
Mivel a találkozás szinkronisztikus eseménye megtörtént, a következő logikus cselekedet kimondani - a lehető legnyíltabb, legteljesebb formában, de semmi módon sem fenyegetően - azt, hogy mi történt.
Akár azonnal rá is térhetsz a lényegre: "Ott voltam ma az előadásán, és nagyon érdekesnek találtam, ugyanis éppen azon gondolkodtam, hogy pályát módosítok, és a veszélyeztetett növényfajok megmentése érdekében fogok dolgozni."
Az előadó erre alighanem olyasmit válaszol, amely további útmutatással szolgál, például: "Rendszeresen kiadok egy Botanikai értesítő c. hírlevelet, amelyben mindig közzéteszem az új álláslehetőségeket."
Ezután már nem következhet más, mint hogy szert teszel a hírlevél egy példányára, amely kétségkívül további információkkal szolgál."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése