Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. február 23., kedd

Alapvető jóság

A felfordulás java része azért keletkezik a világban, mert az emberek nem becsülik meg eléggé magukat. Mivel sohasem alakítottak ki együttérzést vagy gyengédséget önmaguk iránt, nem tudnak belső békét és harmóniát teremteni, ezért másokra is ezt a zavaros és békétlen képet vetítik ki.
Személyes felelősséget kell vállalnunk az életünk minőségének megjavításáért.
Legyünk hajlandóak megnyílni önmagunk előtt. Ha gyengédséggel viszonyulunk önmagunkhoz, észrevesszük a gyengeségeinket és a képességeinket is.
Életünk végtelen utazás. Akár a széles, távolba vesző pálya. A meditáció gyakorlata járművet ad alánk, amellyel ezt az utat járhatjuk. Utunk hol fel, hol lefele vezet, tele van reménységgel és félelemmel, de alapvetően jó utazni rajta. A meditáció gyakorlatával átérezzük az autópálya minden hepehupáját, ami az utazás lényege.
A nyugalomból és az egyszerűségből méltóság fakad.
(Csögyam Trungpa: Sambhala)