Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2010. február 21., vasárnap

A bőség törvénye

"A legtöbb ember magától értetődően azt feltételezi, hogy ha az élete nem olyan, amilyennek szeretné, akkor biztosan valami tőle függetlenül létező áll a dolgok jobbrafordulásának útjában, hiszen senki sem vágná el magát szántszándékkal a sikertől. Míg azonban másokat vádolni talán kellemesebb, mint felelősséget vállalni a nem kívánt állapotokért, igen kedvezőtlen következményekkel jár azt hinni, hogy valami rajtad kívül álló dolog a sikertelenséged oka:
Ha sikeredet másnak tulajdonítod, vagy mást okolsz sikertelenségedért - nem áll hatalmadban bármit is megváltoztatni.
Kellemetlen érzésed hatékonyan jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben.
Ami nincs rendben, az nem valamilyen rajtad kívül álló dolog, ami felett nincs hatalmad. Benned nincs rendben valami - és van hatalmad. Az irányítást pedig nem nehéz a kezedbe venni, ha egyszer megérted annak a lényegét, aki vagy, a Vonzás Törvényének alapjait és személyes, veled született Érzelmi Vezérlőrendszered értékét, amely mindig működik, folyamatosan jelen van és könnyen érthető."
(Esther és Jerry Hicks: A bőség törvénye)