2010-06-01

Reiki Usui Shiki Ryoho

Annak idején az 52. fajta reikinél abbahagytam a számolást. Ez egy gyűjtőfogalom, életenergiát jelent. Én is elsajátítottam kétféle rendszert, azonos névvel, de teljesen más tartalommal, módszerrel. Olyan ez, mintha vennénk egy üveg tiszta vizet. Nincs nélküle élet, meg lehet inni, főzni lehet vele, mosni, takarítani, locsolni... ez az a Reiki, amit én képviselek. Ez még NEM POLÁRIS, KEZDETI, TEREMTŐ ENERGIA. Mindent ez tart a létezésben.
A többi ágazat a már poláris (tehát alacsonyabb) síkról hozzátett valamit. Ha maradunk a víz példánál, és teszünk bele citromot és cukrot, még meg lehet inni, (bár egy cukorbetegnek kifejezetten árthat is), de mosni, locsolni, főzni már nem lehet vele. Minél többet teszünk hozzá, annál szűkebb a felhasználhatósága.
Itt most a számomra "igazi", általam gyakorolt REIKI-ről írnék.


"Mindenki számára nyitva áll a beavatás a Kurama tanaiba, teljesen függetlenül a hittől, vallástól vagy nemzetiségtől. Annyi a feltétel, hogy a beavatandó kész legyen minden energiáját a szellemi növekedésnek szentelni. Nem kell elfordulnia saját vallásától. Az egyetemes életerő fényt, megértést és erőt ad neki, bármilyen úton járjon is.”

Mit jelent a Reiki?

Rei = univerzális Ki= életenergia


Még NEM POLÁRIS, legmagasabb teremtő energia, melyből a teremtés kialakul és tapasztalhatóvá válik.

Minden ebből keletkezik, tehát minden egyéb ez alatt van.

Minden létező dolog energia, rezgés. Különböző minőségű rezgésekből épül fel a látható és nem látható világ, melyek egymással kapcsolatban vannak. Azt a technikát, mely lehetővé teszi, hogy ezzel a mindennek alapját képező rezgéssel, energiával fennálló kapcsolatunkat biztonságosan és hatékonyan felerősítsük és elmélyítsük: Reikinek nevezzük.

A Reiki hatása :


Életfolyamatokat támogat. Valamennyi síkon hat. Támogatja a személyiség fejlődésének folyamatát. Enyhíti a fájdalmakat. Pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat. Segít a harag, méreg, indulatok, félelem, depresszió megfékezésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését. Előnyösen befolyásolja emberi viszonylatainkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Elősegíti az önmegismerést. Megkönnyíti a távozást. A Reiki energia a kezelések során mindig automatikusan oda áramlik, ahol arra a kezelt személynek szüksége van, ahol a betegség oka rejtőzik. (Ezért értelmetlenek azok a könyvek, amik leírják, hogy adott betegség esetén hová tegyük a kezünket!!!)

Mi mindent lehet Reikivel megkezelni ?


Gyakorlatilag korlátlan az alkalmazások lehetősége. Embereken kívül állatokat, növényeket és minden egyéb dolgot kezelhetünk vele. ( Minden rezgés és energia, így mindenre hat.)

Célszerű az orvosságokat, az élelmiszereket Reiki energiával besugározni. A nap minden pillanatában kapcsolatban lehetsz a reikivel, mivel a kezed mindig az aurádon belül van.

Fokozatok :

  1. kézrátételes kezelés

  2. távkezelés szimbólumokkal

  3. 3/a. magasabb fokozat a távkezelésben

    + mesteri fokozat ( mások beavatásának képessége )

++ 2-es vagy 3/A után extra szimbólumok beavatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése