Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2012. április 30., hétfő

Szülés


Ma a fotók letöltése és javítgatása közben Feldmár András hallgattam. Imádom Őt is! Tőle tudtam meg a következőket:


Ennek a pojáca paprikajancsinak köszönhetik a nők, hogy nehezebben szülnek. XIV. Lajos a drága. Kíváncsi pasi volt, és sajnos hatalommal bírt. Ő akarta látni, hogyan jön ki a gyermeke a feleségéből, és ezért egy asztalra fektették, hogy egy paraván mögül jól láthassa az eseményt. Megáll az ember esze!


Korábban nők sosem szültek fekve, mert tudták, hogy a gravitáció segít a gyereknek a világra jövetelén. Láttam afrikai, indián, indiai nőket szülni ismeretterjesztő filmekben. Fába kapaszkodva szültek, vagy mások támogatták.


Hogy miért kellett lemajmolni XIV. Lajos esztelenségét? Ki tudja? Ha meg valaki otthon akar szülni, vagy nem fekve, üldözik, hülyének nézik, megbüntetik. Tiszta középkor!

Említett egy orvost is, aki nem mondott semmit az apáknak, hogy bemenjenek, vagy kint maradjanak. Azt mondta, tegyék, amit a belső sugallat diktál.
A legtöbb férfi egy ideig bent volt a vajúdás alatt, de aztán kimentek, mintha őrt álltak volna az ajtónál. Így helyes! :-)