Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. március 3., hétfő

Megértés könyve


"...ha meg akarjuk változtatni a társadalmat, előbb az egyént kell megváltoztatnunk. A társadalom önmagában nem létezik, csupán egy szó - ha elindulsz megkeresni, sehol nem leled. Valahányszor találkozol valakivel, egy EGYÉNNEL találkozol. Az egyénnek van lelke, van lehetősége a fejlődésre, a változásra, az átalakulásra. Ha a tudat megváltozik, akkor a társadalomszerkezet is elkerülhetetlenül követni fogja. Fordítva azonban nem igaz a dolog, ahogyan ezt a forradalmak bebizonyították - hiszen mind egy szálig elbuktak. Még soha egyetlen forradalomnak nem sikerült megváltoztatni az emberi lényeket: úgy tűnik azonban, hogy erről a tényről nem veszünk tudomást.

Rászabadítottad a világra haragodat, erőszakosságodat, féltékenységedet, versenyszellemedet és hatalomvágyadat. Csatatérré tetted a világot, vérszomjas vagy és másokat is vérszomjassá teszel. Megfosztod az emberi természetet emberiességétől. A saját szintje alá, sőt olykor az állatoknál is lejjebb zülleszted az embert."

(Osho)