2008-03-03

Munka

Amikor dolgozol, fuvola vagy, melynek szívén áthaladva a múló percek susogása zenévé
változik. Ha dolgoztok, beteljesítetek egy darabkát a föld legmesszibb álmaiból. Azt a darabkát, melyet rátok szabtak, amikor az álom megszületett.
Az élet sötétség, ha nincsen akarat és minden akarat vak, ha nincsen tudás. Minden tudás hiábavaló, ha nincsen munka. Minden munka üres, ha nincsen szeretet. Ha pedig szeretettel dolgoztok, önmagatokat összefűzitek önmagatokkal, egymással és Istennel.
Mit jelent szeretettel dolgozni ? Úgy szőni gyolcsot, hogy a szálat a szívedből húzod, mintha az viselné majd, akit szeretsz. Gyengédséggel vetni el a magot és örvendezve aratni, mintha az enné a gyümölcsöt, akit szeretsz. A magad képére alakítani mindent, saját lelked leheletével. A munka a láthatóvá tett szeretet.
Ha nem tudsz szeretettel munkálkodni - hanem csak utálattal - akkor jobb ha otthagyod munkádat és leülsz a templom kapuja elé alamizsnát kérni azoktól, akik örömmel munkálkodnak. Mert ha közönnyel sütöd a kenyered : keserű kenyeret sütsz. Ha utálattal sajtolod a szőlőt, utálatod mérget párol a pohárba. Énekelj bár úgy, mint az angyalok - ha nem szeretsz énekelni - dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése