Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. május 2., szombat

A fülével látó fiú

Döbbenetes filmet láttam a Spektrumon. Hogy ezt miért hajnali 04:55-kor adták le? Szerencsére felvettem.
Ben Underwood 3 éves kora óta vak, mert a látóideghártyáját érintő daganat miatt mindkét szemét el kellett távolítani. Ennek ellenére gördeszkázik, kosárlabdázik, és az utcán segítség nélkül kitér a lámpaoszlopok és parkoló autók elől - mindezt egy rendkívüli módszer segítségével, melyet ő maga fejlesztett ki, és amelynek révén akusztikus információk segítségével "lát".

Káprázatos, ahogy pici gyerekként rájött, hogy ha csettinget a szájával, a hanghullámok visszaverődésével mindent "lát". Példamutató az édesanyja hozzáállása is. Szerintem sokszor kellene levetíteni, hogy tanulhassunk belőle. Idősebb vakok próbálgatják a módszerét. :-D

Épp úgy tájékozódik, mint a delfinek vagy a denevérek.


Itt láthatsz róla videót is:


http://www.youtube.com/watch?v=G1QaCeosUmw&feature=related


Felemelő film az emberi csodákról. Mennyi arca van az életnek?! Az akarásnak?! Ez az inkarnációja hány embernek nyújt segítséget és tanulságot?