2009-06-19

Siránkozol vagy változol?

Már a Titok című filmben is nagyon szimpatikusnak találtam Bob Proctort. Igazán jókat mondott. Most az Édesvíz kiadta egy könyvét, Élvezettel olvasom a lapjait. Tanulságos lehet mindenki számára ebben a VÁLSÁGOSDI JÁTÉKBAN. Néhány gondolat belőle:
A gazdagságtudat megteremtésének legjobb módszere az, ha máris a kívánt pénzösszeg birtokosaként látod magad lelki szemeid előtt. Ez azért jó, mert mivel a tudatalatti elme nem képes megkülönböztetni a valódi pénzt a képzelttől, hamarosan elkezded jól érezni magad a pénz fogalmával kapcsolatban. Ennek köszönhetően pedig mindjárt el is kezded vonzani.


A Bibliában Jób, a bibliai idők nagy szenvedője (már akkor is voltak ilyenek:-D) azt mondja: "Mert amitől remegve remegtem, az jöve reám, és amitől rettegtem, az esék rajtam." Állj meg egy pillanatra és tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon mit jelentenek ezek a bibliai szavak azok számára, akik a pénz miatt aggodalmaskodnak? Egyvalamire biztosan figyelmeztetnek: ha nem hagyjuk abba a folytonos aggódást amiatt, hogy nincs elég pénzünk, vagy ha szokásunkká válik amiatt szorongani, hogy elveszítjük pénzünket, ugyanolyan biztosan, ahogy Jóbot kínozta a sok-sok csapás, minket is a pénzhiány vagy a pénzvesztés fog sújtani.

A legtöbben, akik nem képesek a nekik tetsző életstílushoz elegendő pénzt felhalmozni, általában ugyanazok, akiket a leginkább befolyásol mások véleménye. Gyakran például ők azok, akik hagyják, hogy a gazdasági hullámhegyek és -völgyek szakértői - legyenek akár újságírók, akár televíziós hírolvasók - gondolkodjanak helyettük. (ezért hívom én a jelen helyzetet VÁLSÁGOSDI JÁTÉKNAK)
Amint azonban Napoleon Hill Gondolkozz és gazdagodj! című nagyszerű könyvében rámutatott, a vélemények a föld legolcsóbb árucikkei. Valóban majdnem mindenkinél van is kéznél belőle egy nagy köteg, hogy bárkire rásózza, aki hajlandó elfogadni. Ezért ha tudod, hogy eddig túlságosan is befolyásolt mások véleménye, határozd el itt és most - még mielőtt tovább olvasnál - hogy ettől a perctől kezdve a saját elképzeléseidet fogod követni, és közben az isteni sugallatra is odafigyelsz.
Ne feledd, hogy ha ezt teszed, semmi sem akadályozhat meg abban, hogy elfogadható határidőn belül felfelé ívelő tendenciát mutassanak a pénzügyeid.

De hadd figyelmeztesselek újfent: bármennyit olvasol vagy magolsz is, pusztán ez által nem fogsz közelebb kerülni a vágyott sikerhez. Csakis a könyvben bemutatott gondolatok megértése és alkalmazása révén tapasztalhatod meg a változást.

A gondolkodás az emberi lények által elsajátítható legmagasabb szintű tevékenység. Sajnos ennek ellenére nagyon kevesen GONDOLKODNAK. Egyszerűen elhitetik magukkal, hogy mivel végeznek valamilyen mentális tevékenységet az elméjükben, nyilvánvalóan gondolkodnak. Az igazság azonban az, hogy a legtöbben csak a MEMÓRIÁNAK nevezett mentális képességüket gyakorolják. Régi filmeket vetítenek maguknak, (lásd: Trianon) így elméjük képernyőjén pusztán régi képek váltakoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése