2011-06-24

Hipnózis


"Egy kísérleti személynek azt szuggerálták, hogy izzó szenet tart a kezében. Bár egy kiáltás kíséretében azonnal eldobta azt a hideg karfiolt, amit adtak neki, égési seb keletkezett a kezén. A kísérlet, amely egyértelműen megmutatta a tudat test fölötti hatalmát, megdöbbentette a bennem rejlő orvost.
.
Egy másik kísérleti személynek azt szuggerálták, hogy eltévedt egy sivatagi kirándulás során, és a harmadik napra egy csepp vize sem maradt. Amikor arra kérték, hogy menjen ki a mosdóba, csak néhány csepp sötétsárga, sűrű, nagy fajsúlyú vizeletet volt képes kipréselni magából. Közvetlenül ezután azt szuggerálták belé, hogy sikerült elérnie egy oázist, ahol több liter friss vizet is megihatott. Vizelete ezt követően kristálytiszta és nagy mennyiségű volt, és alacsony fajsúllyal rendelkezett.
Hogyan volt képes a vese fiziológiásan ilyen rövid idő alatt átállni, máig rejtély marad számomra. Nyilvánvaló, hogy  a test rendelkezik egy magasabb logikával, amely a tudattal áll kapcsolatban, és meghaladja a fiziológiát.


Egy hűtőkocsi sofőrje péntek délután a gyár udvarába hajtott, leállította a kocsiját és a még járó hűtőaggregát mellett felmászott a teherautó rakodóterébe. Egy másik arra járó sofőr meglátta a nyitott ajtót, tévedésre gyanakodott, és becsapta. A bezárt férfi halálosan megrémült, mert tisztában volt azzal, hogy hétfő reggelig senki sem fog arra járni, és ő addig biztosan megfagy. Így is történt. Két nappal később holtan találtak rá. Minden jel arra mutatott, hogy - ahogy megjósolta - megfagyott. Pedig a saját elvárásán kívül semmi oka nem lett volna rá, a másik sofőr ugyanis leállította a hűtő aggregátorát. A férfi tehát saját programja és az abból eredő elvárás áldozatául esett."

(Rüdiger Dahlke: A sors törvényei)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése