2013-08-24

Bőség teremtése


Egyszer réges-régen, egy távoli vidéken élt egy fiatalember, aki egy nap felkereste az erdő mélyén lakó, spirituális mestert, és így szólt hozzá:
- Korlátlan jólétre és bőségre szeretnék szert tenni, hogy ezzel a határtalan gazdagsággal embertársaimat szolgálhassam, és jobbá tehessem a világot. Kérlek, áruld el, hogyan teremthetem meg ezt az életemben?
A mester pedig így felelt:
- Minden emberi lény szívében két istennő lakozik, és mindenki határtalanul szereti ezt a két felsőbbrendű lényt. Van azonban még egy fontos titok, amelyet megosztok veled.
Bár az ember mindkét istennőbe szerelmes, egyikükre mégis nagyobb figyelmet kell fordítania.
 

Ő Szaraszvati, a tudás istennője. Keresd őt, szeresd őt, és szenteld neki minden figyelmedet.

 
 

 A másik istennő Laksmi, a bőség istennője. Ha Szaraszvatinak szenteled a figyelmedet, Laksmi roppant féltékeny lesz, és így egyre több figyelmet fordít majd rád. Minél többet foglalkozol a tudás istennőjével, annál inkább igyekszik majd a bőség istennője a kegyedben járni. Követni fog, bárhová mégy is, soha nem hagy el téged, és így elnyered a vágyott jólétet.
 
A tudásban, a vágyban és a szellemben erő rejlik, s e benned rejlő erő által teremthetsz jólétet és bőséget az életedben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése