Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2013. augusztus 7., szerda

Fókusz

Bárhová fókuszáljuk a figyelmünket, a gondolataink a leggyakrabban és a legnagyobb érdeklődéssel abba az irányba mennek. Ily módon energia termelődik abba az irányba, legyen az pozitív és hasznos vagy negatív és káros energia. Ha a tudatunk zavart, ha túl sokat gondolkodunk bizonyos dolgokról feleslegesen, a figyelmünk az akadályok, a gondok, a hibák felé fordul, olyan dolgok felé, amik miatt aggódunk, és negatív nézőpontból szemléljük. Azzal, hogy nagyobb figyelmet fordítunk a nehézségekre és a problémákra, végül egy apró mákszemet is egy heggyé változtatunk.

 


A helyzet nem feltétlenül változik azonnal azzal, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat pozitív irányba, de a belső változással biztosan több pozitív energiát, világosságot és határozottságot kapunk, amivel hatékonyabban tudunk szembenézni a kihívó helyzetekkel, és azokat meg tudjuk oldani. Amikor arra fókuszálunk, hogy a megoldásokat keressük a problémákkal és a nehézségekkel szemben egy pozitív és lelkes hozzáállással, akkor a pozitív energiát vonzzuk önmagunk felé és ez segít, hogy akár egy hegyet is mákszemmé alakítsunk át.