Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2013. augusztus 19., hétfő

Két lehetőség van

 
Kétféleképpen lehet élni. Az egyik lehetőség az, ahogy az ökör él, vízszintesen, egy síkban.
A másik lehetőség az, ahogy egy buddha él: függőlegesen, magasságokban és mélységekben. Ebben az esetben minden pillanat örökkévaló.
Ha nem tanulod meg annak a művészetét, hogy hogyan kell minden pillanatot örökkévalóvá változtatni, akkor lemaradsz a lényegről.
 

Táncolj úgy, hogy a táncoló eltűnjön, és csak a tánc maradjon.


Egészen mostanáig öntudatlanul csináltál mindent - itt az ideje, hogy benőjön a fejed lágya, s elkezdj tudatosan cselekedni. Ébredj: elég volt az öntudatlanságból, ne légy tovább holdkóros.


A hála az egyetlen igazi, autentikus ima: minden más ima csalás, hamis, mesterkélt. Ez a hála épp úgy emelkedik ki belőled, mint rózsából az illat.
 
 
A lehetőség mindig adott, hogy megtapasztald az örökkévalóságodat, a teljességedet, a léttel való egységedet. Csak egy élmény kell, ami teljesen áthat.
 
(Osho)