2013-09-02

Beru Khjence Rinpocse ismét Magyarországon!

 
Beru Khjence Rinpocse egyike Őszentsége Karmapa legközelebbi szívbéli tanítványainak (Gyalwa jab-sze), ő ma a Kagyü gyakorló hagyomány egyik legfőbb mestere. Dzsamjang Khjence Angpo XIX. századi nagy Rimé mester harmadik inkarnációja. Emanációjának alapja Mandzsusrí.

1947-ben született, 1958-ban elmenekült Tibetből. Rumtekben folytatta tanulmányait. Ezután elvégezte a kenpo (filozófia és teológia doktor) képzés tanulmányait. Kalu Rinpocsétől megkapta a Karma Kamcang, a Kálacsakra és a dicső Sangpa Hagyomány teljes átadását. Őszentsége Szakja Trizintől megkapta a szakja hagyomány teljes átadását. Több monostor és intézmény felelős vezetője Indiában, Nepálban, Tibetben, Ausztráliában Új-Zélandon, Szingapurban, Malájziában, Taiwanon, Moszkvában és Beirutban.


Milarepa meghatalmazás és tanítás


Szeptember 18. szerda, 18.30
Tara Templom - Tar

Milarepát, a XI-XII. században élt mestert Tibet legnagyobb jógijaként tartják számon. Szorgalmas gyakorlással megtisztította múltbéli gonosz cselekedeteit, és egy élet alatt elérte a teljes megvilágosodást. Milarepa tanításai az inspiráció kimeríthetetlen forrása. A Milarepa-meghatalmazás mérhetetlen áldást hordoz, és eredményesebbé teszi a napi meditáció gyakorlást.

Ajánlott cikk:
A meghatalmazás előfeltételei

Felajánlás: 4000 Ft

A mahamudra alapgyakorlatai (Ngöndro)


Szeptember 19. csütörtök, 15.00-17.00
Karmapa Ház

Tanítás a Menedékről, Dordzse Szempáról és a Mandala-felajánlásról.

Ajánlott cikk:
A Nagy Pecsét alapgyakorlatai

Felajánlás: 2000Ft

Guru jóga és a Karma-Kagyü vonal Mahamudra mesterei

Szeptember 19. csütörtök, 18.00-20.00
Karmapa Ház

Tanítás a Guru jógáról, a Mahamudra hagyományvonalról, és az átadás jelentőségéről.

Ajánlott cikkek:
Az élő hagyomány
Hagyományvonalunk Lámái

Felajánlás: 2000Ft


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése