2013-09-23

Reinkarnáció

 
 
"Hiszek Istenben, az Univerzumban vagy egy magasabb Erőben, amely mindnyájunkat szeret, és amely mindnyájunkban ott él. Hiszem, hogy örökkévaló lények vagyunk, akik az idő, a tér és az anyag illúzióit maguk mögött hagyták, és azon túl léteznek.
Hiszem, hogy minden vallást emberek alakítottak ki, és bár kétség sem fér hozzá, hogy jó szándékkal tették, a legtöbb vallás dogmatikussá vált, és kizárja azokat, akik nem fogadják el vagy ölelik magukhoz a tanaikat.
Abban nem hiszek, hogy azért születtünk, hogy vizsgáztassanak, ítélkezzenek felettünk, majd elítéljenek minket. Nem hiszek abban sem, hogy azért lennénk itt, hogy Istent imádjuk, vagy önzetlenül feláldozzuk az életünket másokért: sokkal inkább azért vagyunk itt, hogy az álmaink vezessenek, a szívünket kövessük és boldogok legyünk (ami ironikus módon a leghatékonyabb módja annak, hogy segítsünk másoknak).
Hiszek abban, hogy minden férfi és nő jó szándékkal él, hogy a szeretet ragasztóanyaga tartja össze a valóságot, és hogy a gondolataink és az összpontosítás eszköze révén mi döntjük el, mit hoz majd a szeretet az életünkbe.

 
 
Mégis hiszem, hogy a Biblia az igazság lenyűgözően szépséges és erőt adó aranyrögeit rejti, ezért idézek belőle alkalmanként... Csakhogy sok aranyrögöcskét bizony félreértelmeztek, félreértettek, sőt alkalmanként át is fogalmaztak a vallási vezetők, és ezeket a pontatlanságokat gyakran elfogadják ártatlanságukban a "hívők", akik semmit sem tudnak a korábbi szerkesztésekről (mert ha tudnának róluk, talán nem is lennének hívők).
Dr. Brian Weiss - ahogy azt szinte minden nyelven megjelenő, Életek, mesterek című sikerkönyvében leírja - a Bibliában eredetileg szerepelt például a lélekvándorlás. Voltak utalások a reinkarnációra mind az Ószövetség, mind az Újszövetség könyveiben, 325-ben azonban Nagy Konstantin római császár törölte a reinkarnációra való hivatkozásokat, amit aztán később, 553-ban a második konstantinápolyi zsinat is megerősített." (És még egy: ekkor csináltak Jézusból istent, addig tudták, hogy egyszerű ember volt, mint bármelyikünk.)
 
(Mike Dooley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése