Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2013. szeptember 9., hétfő

TudatNagyon könnyű feltételezésekbe bocsátkozni, azonnal levonni a következtetéseket, és ezáltal bezárni a tudatunkat. Milyen könnyedén megformáljuk, és erősen ragaszkodunk a véleményünkhöz. Milyen gyorsan hozunk ítéletet, minősítünk, és aztán bezárjuk a tudatunkat.
Egy zárt tudat soha nem ismeri meg a lehetőségekkel teli játék élvezetét, nem válik felvilágosulttá mások nézetétől, és nem élvezi az emberi élet változatosságát. Ugyanakkor egy nyitott és megértő tudat soha nem feltételez, nem von le következtetéseket, és nem ragaszkodik semmilyen véleményhez.
Talán nem meglepő, hogy egy zárt tudat nem egy nyugodt tudat, míg egy nyitott tudat képes csendessé válni. Egy csendes tudat nemcsak nyugalmat teremt, de képes könnyen koncentrálni, és még szabadabban alkotni.