Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2013. november 24., vasárnap

Lényegi dolgok (Osho)
"A meditáció azt jelenti,  hogy önmagad vagy, a szeretet pedig azt jelenti, hogy megosztod magadat valaki mással. A meditáció adja meg a kincset, amelyet a szeretet segítségével osztasz meg másokkal. Ez a két legalapvetőbb dolog, minden más lényegtelen.

Van egy régi anekdota három utazóról, akik Rómába mennek. Meglátogatják a pápát, aki megkérdezi az elsőtől :

- Meddig maradsz itt?

A férfi azt feleli : - Három hónapig.

- Akkor sokat láthatsz majd Rómából.

Az ott-tartózkodás hosszára irányuló kérdésre a második utazó azt feleli, hogy csak hat hétig tud maradni. A pápa azt mondja :

- Akkor te még többet láthatsz, mint az első.

A harmadik utazó azt feleli, hogy csupán két hetet tölt Rómában, mire a pápa így szól :

- Szerencsés vagy, mert módod lesz megtekinteni mindent, amit látni érdemes.


Az utazók megzavarodnak, mert nem értik az elme működését. Csak gondolj bele: ha ezer évig élnél, számtalan dolgot elszalasztanál, mert folyton halogatnád a dolgokat. De mivel az élet olyan rövid, nem engedhetjük meg magunknak a halogatást. Az emberek mégis ezt teszik – a saját kárukra.


Képzeld el, ha valaki azt mondaná neked, hogy csak egyetlenegy napod van hátra az életből. Mit tennél? Felesleges dolgokon töprengenél? Nem, azokról teljesen megfeledkeznél. Szeretnél, imádkoznál és meditálnál, mert csupán huszonnégy órád maradt. A valódi, lényegi dolgokat nem halogatnád."