2009-03-23

Érett ember

Az érett partner kész arra, hogy a másikat őszintén megismerje, tisztelje minden hibájával és erényével együtt, olyannak, amilyen.
Az érett partner arra vágyik, hogy fejlődjön, a szerelméhez fűződő szoros kapcsolata által saját erényeit és gyengéit felfedezze, saját létének új aspektusait hódítsa meg és a másikkal boldogabb legyen.
Az érett ember olyan partnert akar magának, akiben megbízik, és aki megbízhat benne, akivel gondolatait, érzéseit megoszthatja, de a szükségleteit, vágyait is. Akire támaszkodhat és aki támaszkodhat rá, amennyire csak lehet.
Az érett ember olyan partnerkapcsolatot keres, ahol mindkét félben megvan a lehetőség, hogy individuálisan is kiteljesedjenek és szeretetben egymással éljenek.
Az érett partner a másik növekedését és fejlődését éppoly fontosnak tartja, mint a sajátját. Kész arra, és képes arra, hogy a másikhoz közeledjen, és érte is létezzen, anélkül, hogy ezáltal saját magát megtagadná, vagy negatívan befolyásolná.
Az érett partner kész arra, hogy felelősséget vállaljon úgy a partnere sorsában, mint a sajátjában.
Az érett ember tudja, hogy egyetlen partnerkapcsolat sem tart örökké, és a fennálló formájában egy szép napon véget ér, legkésőbb a halállal. De azt is tudja, hogy ez sem a felelősséget nem csökkenti, sem a szerelmet nem befolyásolja negatívan. Hálát érez minden közös napért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése