2009-03-01

A szellemiség alapelve

Az Univerzum és minden alkotóeleme folyamatosan fejlődik, mozog és változik.. Semmi sem állandó és tartós, csak a változás maga. Az alapvető erő, amely ezt a teremtést táplálja, a Mindenség. Ez minden, ami létezik, ezért végtelen és örökkévaló. A Mindenség élő elme, amelyet örökkévaló életenergia és isteni bölcsesség alkot. A Mindenség szellem.
A szellem áthatja testünket, otthonunkat, munkahelyünket és autónkat. Nem létezik olyan hely, ahol ne lenne jelen. (Minden és mindenki a Teremtésen belül van, és okkal van jelen.)
Semmi sem marad nyugalomban. Minden megszületik, fejlődik és elpusztul. (Teremt, fenntart és lebont) Amint valami eléri a tetőpontját, azonnal hanyatlani kezd.
A ritmikusság alapelve folyamatosan működésben van. Semmiben sincs valóság vagy szilárdság. Magán a változáson kívül semmi sem állandó.
A Mindenség nem anyag vagy puszta energia, mivel semmi nem emelkedhet magasabbra, mint annak forrása. Mi az, ami magasabb szinten van, mint az anyag vagy az energia? Az élet és az elme, megnyilvánulásuk minden lehetséges formájában. A Mindenség "végtelen élő elme", amely fogalom sokkal magasabb szintet jelöl, mint a mechanikus erő vagy az anyag. A Mindenség a végtelen élő elme, melyet szellemnek nevezünk.
(D. Virtue: Isteni mágia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése