Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. március 23., hétfő

A Mindennel való egyedüllét

"Vannak emberek, akik nem azért élnek párkapcsolatban, hogy megtanuljanak szeretni, hanem hogy közösen eltereljék a figyelmüket önmagukról. Ha azonban azért vagyunk együtt, mert nem vagyunk képesek egyedül lenni, akkor a kapcsolat alapja nem az "együttlétre mondott igen", hanem az "egyedüllétre mondott nem".
Az egyedüllét azonban olyan egzisztenciális feladat, amellyel mindenkinek meg kell birkóznia az életében.
A "mindennel való egyedüllét" képességében rejlik ugyanis a szabadság és a kiteljesedés valódi nagyságának és belső erejének titka.
A "mindennel való egyedüllét" művészetének megélése egy partnerkapcsolatban természetesen nem azt jelenti, hogy remetének kell legyünk, a legkevésbé sem izolációt vagy különcséget, hanem azt, hogy éberen önmagunkra koncentrálunk. Ahelyett, hogy valaki mástól remélnénk ezt a belső kapcsolatot, mély kapcsolódást élünk meg "mindennel, ami van", függetlenül attól, hogy külsőleg éppen egyedül vagyunk vagy társaságban."
(K. Tepperwein: Nyílj meg és szeress!)