2009-03-02

Polaritás

"A Mindenség maga nem kettős, és így nincs neme. A Mindenség EGY, és a Férfiúi és női elvek a Mindenség által nyilvánulnak meg. A férfielv akkor nyilvánul meg, ha a Mindenség kivetíti akaratát a női elvre (melyet Természetnek hívunk). A Természet azután elkezdi az Univerzum megalkotásának aktuális folyamatát, beleértve az emberiséget."

- Eddig tiszta? Van egy kezdeti állapot, amikor még EGY-SÉG van. Becsukod a szemed, és elképzeled, hogy minden hófehér. Mi történik?

Nincs tapasztalás, mert nincs benne semmi megnyilvánulás.

- Képzelj el ebben a fehérségben egyetlen fekete pontot valahol. Megjelent a polaritás. Már nem egységes fehér van, hanem megjelent a fehér ellentéte. De már van viszonyítási alap, ehhez a ponthoz képest a helyed, a méreted, bármit tudsz viszonyítani.

- Megállapítható, hogy NÉLKÜLÖZHETETLEN, hogy legyen ellenpár a tapasztaláshoz. Hogy a hőmérséklet fogalmát értelmezni tudjuk, kell a hideg és a meleg.

- Sem a hideg, sem a meleg nem nevezhető jónak vagy rossznak. Mindig a MEGFIGYELŐ szubjektív hozzáállása minősít. Ha egy hajléktalan télen az utcán alszik, rossznak fogja látni a hideget. Ha nyáron megpukkadunk a melegtől, mámorító belépni egy hideg szobába.

-Eddig rendben?

- Mára a sok hipnózisos orvosi terápia, a meditáció és a kineziológiás oldások bebizonyították, hogy mindenki leszületik férfi és női testbe egyaránt.

- Ebből következik, hogy már az ember Felsőbb Énjének sincs neme. Fénylények vagyunk mindannyian, akik felveszik a poláris emberi testet, hogy tapasztalhassanak.

- Eddig is rendben? Eddig nem szokott gond lenni a megértésben. :-D

- Na, akkor lassan haladjunk tovább....

- Ha már a mi Felsőbb Énünk sem poláris, akkor egy "angyal" vagy "arkangyal" hogyan lehetne? (Azért tettem idézőjelbe, mert kultúránként másképp nevezik a magasabb síkok entitásait. Mi most maradjunk ennél.)

- Egy angyal neve -EL-re végződik. Gabriel, Haniel, Rafael, Uriel, Ariel, Michael. Hogy lehet Michaelből Mihályt csinálni? Ne rántsd le magad mellé, emberré, mert akkor nem tud segíteni!

- A vak ember nem képes felfogni ezt, és női és férfi alakban ábrázolja az angyalokat. A korlátolt elme nem tud túllépni azon, amit lát és tapasztal ezen a síkon. Azt hiszi, akkor mindenhol ilyennek kell lennie. De az angyaloknak nincs szükségük nemiségre, nem szaporodnak. EGYSÉGBEN vannak önmagukkal.

- Menjünk lassan még tovább...

- Ha nincs polaritás feljebb, csak energia, rezgés, akkor mitől lenne JÓ és ROSSZ szellem, angyal, vagy bármi más entitás? HA NINCS POLARITÁS, NINCS JÓ ÉS ROSSZ SEM.

- Ezt rágd meg alaposan.... várok.

- Ne próbáld a megosztott elmédet ráerőltetni a magasabb síkokra. Inkább törekedj, hogy a benned lévő KÉT-SÉGET eloszlasd, és EGÉSZBEN, HOLISZTIKUSAN lásd a Teremtést. Akkor sokkal komfortosabban fogod magad érezni.

A buddhizmusban úgy tanítják, hogy a dolgok üresség természetűek. Nem szeretem ezt a fordítást, mert mást értenek alatta.

Úgy lehetne megérteni, hogy a kés önmagában egy vágóeszköz. Nem jó és nem rossz. Aki levág vele egy szeletet, az jónak minősíti, ha később megölik ugyanezzel a késsel, rossznak fogja látni ugyanazt a kést. (lásd: a hideg)

Mindig az adott megfigyelő, tapasztaló szubjektív nézőpontja minősít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése