Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2009. március 14., szombat

Khenpo Tashi Rinpoche

Budapestre látogat és tanításokat ad 2009. március 27-28. között.

Khenpo Tashi Rinpoche 1963-ban született Ladakhban. 6 éves korában a Lamayuru kolostor
növendéke lett, 9 évesen avatták szerzetessé a Yungdrung Tharpa Ling kolostorban. A szertartások és dharmaszövegek komoly tanulmányaiba kezdett, valamint kiváló tanítók és khenpók szellemi vezetésével tanulmányozta a buddhista filozófiát.

A khenpo fokozat elnyerése után, Õszentsége Drikung Kyabgön Chestang Rinpoche kérésére,
csaknem 12 évig a Drikung Kagyü Intézetben tanított az észak-indiai Dehradunben és az intézmény apátjaként a fiatal szerzetesek képzéséért felelt.
Számos akkori tanítványa ma már khenpóként vagy retreat-mesterként tevékenykedik, és tudásukat különbözõ országokban adják tovább. Gurui, köztük H.H. Drikung Kyabgön és a közelmúltban eltávozott mester és jógi Druwang Rinpoche meghatalmazásai, tanításai és teljes vonalátadásai révén mély tudásra és bölcsességre tett szert. Druwang Rinpoche szellemi vezetésével 2001-ben 3 éves szigorú elvonulásba kezdett a nepáli Tatopaniban, melyet további 3 év követett Nyanyon Lapchiban, a nagy jógi, Milarepa egyik titkos szent helyén. Ezt követõen Garchen Rinpoche és Druwang Rinpoche kérésére és ösztönzésére újra tanítani kezdett.
Õszentsége Drikung Kyabgön Chetsang áldásával Khenpo Tashi Rinpoche jelenleg Almora elvonulási központjának a vezetõje. Világos és egyszerû tanításai, valamint a tibeti asztrológia terén szerzett nagy tudása miatt Khenpo Tashi nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében.

Helyszín:
Karmapa Kulturális és Meditációs Központ
1082 Budapest, VIII. ker. Baross u. 80.
(22. kapucsengõ)

Idõpontok:

2009. március 27-én 18:00 - 20:00
Szív Szutra tanítás

2009. március 28-án 10 -12 -ig:
Meditáció
(sine, lhagtong)(samatha, vipasyana), tanítás

14 -16 -ig:
Közös meditációs gyakorlat Rinpoche-vel,
közvetlen megbeszélés


A tanítás teljesen nyílt azon bárki részt vehet!

Belépõ: INGYENES!