2008-02-19

A kapcsolatok titka


Amikor két ember találkozik, egy új helyzet, egy új világ jön létre... csak azért, mert ők találkoztak. Megjelenik valami új, ami eddig soha nem létezett. És ezen a kapcsolaton keresztül mindkét fél változik és alakul.

Kapcsolat nélkül te egy bizonyos lény vagy, de amint a kapcsolat létrejött - már nem az a bizonyos lény vagy. Egy új valaki jött létre.

Két ember találkozik, ez azt jelenti: két világ találkozik. Kezdetben csak a két felszín találkozik, de ha a kapcsolat elmélyül, akkor egyre szorosabb és egyre intenzívebb lesz. A folyamatban a két központ érintkezik. És ha összeforrnak - akkor az szerelem.

Ha valakivel lélekben szeretnél találkozni, akkor belátást kell adnod a másiknak a te lényedbe. Ehhez fel kell adnod a sáncokat, amelyek mögött most bujkálsz, és ki kell nyitnod minden ablakot és ajtót a másik előtt.

Ne hidd, hogy az ismeretség az szeretet, és ne hidd, hogy a szeretkezés az szerelem - ott csak a felületek érintik egymást. Ha a központok nem találkoznak, hanem csak a két test, akkor az nem valódi találkozás - az közösülés, de nem egyesülés.

Csak úgy tudod beengedni a másikat a lelked mélyére, ha nem félsz tőle.
A szerető ember azt jelenti: nem fél a jövőtől, nem fél a szerelem következményeitől, tehát itt él, Most.

Ne félj a cselekedeteid következményeitől, az gyávaság.

Mi a veszíteni valód? Semmi. A testet elviszi a halál. Mielőtt elvinné, miért nem adod át a szerelemnek? Ugysem vihetsz magaddal semmit. Miért nem osztod meg valakivel azt, amid van, mielőtt elvinné a halál? Csak ha odaadod - úgy tudod megőrizni.

Mi a félelmed oka? Miért félsz annyira? Még akkor is, ha mindent tudnak rólad, ha nyitott könyv vagy... mi ebben a félelmetes? Mi bajod származhat abból?

(Osho)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése