2009-07-02

Július - A felismerés energiái

Ez a hónap igazán észrevehető változást hoz. Az év első felében érkező tanítások behangolták és felkészítették energia-rendszereinket arra a lépésre, amit ebben az időszakban megteszünk.
Ez pedig a felismerés! Előrelépés tudatosodásunk útján!

Rájövünk igaz mivoltunkra és arra, hogy nem véletlenül jöttünk ide, erre a bolygóra, a tanító Földre. Megtaláljuk életcélunkat és lelki rendeltetésünket. Rájövünk a miértekre (legalábbis nagyon sok esetben) és kapkodhatjuk a fejünket, hogy eddig ezt miért nem vettük észre. Képesek vagyunk a hónapban érkező segítő energiák hatására felülemelkedni kétkedéseinken és kifogásainkon, hogy a célra koncentrálva tudatosan haladhassunk vállalt feladataink teljesítése felé. A belénk kódolt ismeretek is folyamatosan felszínre kerülnek, olyan dolgok iránt kezdhetünk érdeklődni, melyek eddig hidegen hagytak minket. Ez az új irányba fordulás és érdeklődés segít előhozni olyan képességeket belőlünk, amikkel majd dolgoznunk kell a továbbiakban.

Ez a hónap a tudatosodás megnyilvánulásáról, azaz a felismerésről szól. Vannak, akik emlékezhetnek még az év eleji univerzális Fénytudat integrálásakor bevillanó képekre, melyek ezt a felismerést voltak hivatottak előkészíteni. Fényemlékeinket ébresztgették ekkor.
A hónap folyamán nagyon sok „Aha” érzésünk lesz. Ez az, amikor hirtelen csak tudjuk a választ egy adott dologra, holott ezen előzőleg sokáig törtük a fejünket eredmény nélkül. Mondhatjuk úgy is: összeáll a kép.
.
De ezek a felismerések elsősorban önmagunkról szólnak. Helyünkről a világban, az Univerzumban, az Életben… Istennel való kapcsolatunkról és az Öröklétben való megnyilvánulásainkról. Felismerjük, hogy vélt elkülönültségünk az ego álcája csupán és a „minden mindennel összefügg” tézis szembetűnő bizonyítékai tárulnak elénk. Olyan helyzetekben találhatjuk magunkat, melyeket felismeréssel és elfogadással oldhatunk meg. Ha megértjük mit kell megtanulnunk, illetve törlesztenünk az elénk került szituációban, megtisztíthatjuk lélekrészeinket és megemelhetjük energiaszintünket, azaz tudatosodhatunk. Önmagunk olyan oldalai tárulnak fel előttünk, melyeket eddig nem akartunk vagy nem tudtunk meglátni. Megértjük, hogy minden, ami eddig történt velünk, okkal történt így. Ez megelégedettséggel tölt el minket, és képesek leszünk összpontosítani céljainkra.
.
Mivel ez a hónap fontos szerepet játszik önmagunk isteni mivoltának felismerésében, ezért az ellenerők többfajta módon próbálják megakadályozni mindezt. Leggyakrabb eszközük a bomlasztás, a félreértések okozta "haragszomrád", és a kedvtelenség, amivel elérik, hogy az emberek ne kapcsolódjanak be számukra fontos eseményekbe.
Figyeljünk hát szívünk szerető szavára és az első léleksugallatra, mert azok igaz úton tartanak.
.
A hónapban erős lesz az Elemek hatása. A négy Őselem váltakozva hangolja emberi energiarendszerünket, majd a hónap végén mindezt az Éter harmonizálja. ( Fontos, hogy a hangolások okozta enyhe rosszullétek miatt ne gyógyszereket kapkodjunk be, hanem egy rövid meditációban harmonizáljuk energiáinkat és a többletet ajánljuk fel a Földnek.)
A Tűz vitalitásunkat és tisztulásunkat segíti (megtisztítja utunkat és érzékeinket fejleszti). Kiégeti belőlünk a felesleges lehúzó energiákat, testünk ezáltal könnyebb lesz. Néha majd úgy érezzük, mintha megváltoznának a gravitációs erőviszonyok.

A Föld összetartozásunkat és céljainkat tudatosítja bennünk (segít felismerni magunkban a test-lélek-szellem hármas egységét). Segít eljutnunk a megértéshez, hogy minden amit magunk körül tapasztalunk, belőlünk született. Elénk tárja saját felelősségünket világunkért.

A Víz segít meghallani lelkünk hangját, azaz lemossa ellenállásunkat, ami megakadályozza elfogadnunk a lelki vezetést. Így ismerhetjük fel igaz céljainkat, és rábízva magunkat sodrására átsegít az akadályokon. A Gondviselés ereje van benne.

A Levegő segít felülemelkednünk. Ha befogadjuk éltető energiáját nem ragadunk le félelmeink és kifogásaink ingoványában, hanem hittel és önbizalommal kilépünk belőle. Bizonyos helyzetekben, melyekben eddig ingerülten reagáltunk, megtanulunk belső csendből figyelni és semleges álláspontot felvenni. Ez nem jelent passzivitást, hanem csak arra való reagálást, amit a helyzet szeretetből megkíván. (Elhagyjuk a megszokott sablonokat és nem bizonygatjuk igazunkat.)

A hónap végén érkező Éter-i energiák hivatottak harmonizálni és összekapcsolni az elemek erejét bennünk. Ez az összekötő elem, isteni Erő, mely EGYséget teremt és az Univerzum áramlatába kapcsol minket.
.
Július 1. – Az Új energiák érkezésével környezetünkben és bennünk is változások kezdődnek. Különös légköri képződményeknek és viszonyoknak lehetünk tanúi, és furcsán érezhetjük magunkat. Szédülés, bizsergés és amolyan kóválygó érzés lehet úrrá testünkön. Pihenjünk le és kérjünk harmonizálást.

Július 5. – Belép a Tűz elem átalakító energiája, mely a Föld magján keresztül érkezik hozzánk. Ha sokszor hőhullámszerű érzéseink vannak, akkor tudhatjuk, van dolga a tisztító erőnek. Kérjük meg angyalunkat mutassa meg álomban, meditációban vagy bármilyen más jelben, hogyan segíthetnénk magunknak a felismerésben.

Július 7. – Telihold. Holderők érkeznek, melyek kiegyensúlyozzák a Napból áradó Tűz elem energiáit. A férfias energiákat a Hold ereje a nőies rezgésekkel kapcsolja össze, így egyenlítve ki az identitás-erőket.

Július 10.Jupiter-Neptun együttállás. A két bolygó felerősítő hatása a Szeretetenergiákat teríti szét a Földön. A szeretetangyalok aktívan közreműködnek az energiák terjesztésében és célba juttatásában, de csak akkor segíthetnek, ha nyitottak vagyunk rá és kérjük segítségüket. Ez a leáradó bolygóenergia segít megtalálnunk magunkban örök, belső szeretetünk forrását.

Július 11. – Megérkezik a Föld elem. Testünk néhol elnehezedhet és szurkáló, kicsit fura érzések bukkanhatnak fel bennünk. Ezek energetikai hangolások, melyek az összhangot hivatottak visszaállítani bennünk. Ahol kevés bennünk ennek az elemnek az ereje, ott most feltölt minket. Ezt érezhetjük akár izommozgásként is (ha hirtelen egy izmunk elkezd ugrálni, nem kell megijedni, nincs semmilyen idegi eredetű bajunk, csak az őselem dolgozik rajtunk.)

Július 22. – A Víz elem megnyilvánulásának kezdete, tudatosodásunk felgyorsulását indítja el. Lelkünk rezdülései fokozottabban nyilvánulnak meg bennünk, ezért érzékenyebben reagálhatunk sok dologra. Ez a felismerés mindennapi alkalmazásában segít bennünket.
Egy egyszerű példával: valamilyen „probléma” kerül elénk, melyre korábban izgatottsággal vagy enyhe pánikkal reagáltunk volna. Most képesek vagyunk felismerni, hogy az egészet túlreagáljuk és nyugodt lélekkel elfogadva a dolog feladat jellegét, képesek vagyunk tudatosságunk előhívásával cselekedni.

Július 25.10 milliószoros nap. Ne feledjük teremtő erőnk, szívünk tiszta szándékával lesz teljes és kívánatos utunkon.

Július 30. – A Levegő energiái lépnek energiarendszerünkbe. Könnyűnek és felszabadultnak érezhetjük magunkat. Néha a föld felett lebegünk, de ez csak addig tart, míg az energiák ki nem egyenlítődnek. Testi tünetként néha azt érezhetjük, hogy „kiráz a hideg”. A Levegő elem tölti fel azokat a területeket a szükséges elemi energiával. Élvezzük a felemelő érzést és vegyünk mély lélegzeteket tudatosan. Ezzel segítünk mihamarabb harmonizálódni ennek az elemnek.

A hónap utolsó napján érkezik az egyensúlyba hozó Éter energia. Ezen a napon az érzetek két részre oszlanak. Vannak, akik nagyon jól érzik magukat, energiarendszerük feltöltött és harmonikus. Mások enyhe rosszullétre panaszkodnak, mert az elemek szintje bizonyos blokkok miatt nem tud egyensúlyba kerülni. Nekik az éteri energiák állítják be a kívánt szintet, melyet ők is segíthetnek tudatos elfogadással és meditációval, melyben Jézus közreműködését kérik.

Kellemes feltöltődést és felismeréseket nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése