2011-08-24

Csak egyféle érzelem létezik


"Mindössze egyetlen érzelem, egyetlen energia van az univerzumban: az az energia, az az érzelem, amit szeretetnek nevezünk. Ha ezt megérted, minden megváltozik.
A félelem is a szeretet egyik megnyilvánulása.
Ha nem szeretnéd önmagad, nem is féltenéd magad, egyáltalán nem félnél semmitől, hiszen nem érdekelne, mi történik veled. Még az sem érdekelne, hogy túlélj. A túlélési ösztön az, amivel a természet kifejezi a szeretetet.


Ha nem szeretnél senkit, nem is aggódnál senki másért, nem félnél, hogy mi történhet vele, hiszen nem érdekelne, hogy mi történik vele.
A félelem és a szeretet valójában egy és ugyanazon dolog két különböző kifejeződése.

A hatalmas változás, ami bekövetkezett, és amit nem te választottál, hanem szinte a semmiből bukkant elő az életedben, most dühös, szomorú, frusztrált, kétségbeesett, csalódott vagy, esetleg mindez együtt... méghozzá azért, mert félsz. És azért félsz... csakis azért, mert szeretsz. Szereted önmagad (még akkor is, ha nem így gondolod) és szereted az életet (még akkor is, ha most azt mondod, hogy utálod).


Félsz becserélni egy ismerős múltat egy olyan jövőre, amit nem ismersz. Félsz attól, ami történhet. Félsz attól, ahogy a dolgok alakulhatnak. És félsz attól, hogy talán soha többé nem találsz majd újra olyan helyzetet, amilyenben voltál (olyan munkát, olyan embert, olyan otthont), hogy soha többé nem élheted át ezt a tapasztalatot.


Ne feledd: a boldogság tapasztalatának semmi köze egy adott helyzethez. A külső események és a belső tapasztalatok között nincs összefüggés, csakis a fejedben.
A képességed, hogy örömet élj át, nem kötődik egy bizonyos emberhez vagy munkahelyhez. Csupán te gondolod, hogy ahhoz kötődik. A látható igazság és az elképzelt igazság nem azonos soha. Soha.


Az eseményeknek nincs jelentésük. Az események események, a jelentések pedig gondolatok. Semminek nincs jelentése azon a jelentésen kívül, amit te tulajdonítasz neki. A jelentés pedig, amit a dolgoknak tulajdonítasz, nem fakad semmiféle rajtad kívülálló eseményből, körülményből, feltételből vagy helyzetből. Az, hogy valaminek jelentést tulajdonítasz, teljes mértékben belső folyamat."
(N.D. Walsh: Amikor minden megváltozik)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése