Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2011. augusztus 15., hétfő

Változtatni valók

amik mindent megváltoztathatnak:


1. a félelmet - lelkesedéssé
2. az aggodalmat - rácsodálkozássá
3. az elvárást - várakozássá
4. az ellenállást - elfogadássá
5. a csalódottságot - el nem kötelezettséggé
6. a felháborodottságot - elhivatottsággá
7. a függőséget - értékrenddé,
8. a kérést - elégedettséggé
9. az ítélkezést - szemlélődéssé
10. a szomorúságot - boldogsággá
11. a gondolatot - jelenlétté
12. a reakciót - válasszá
13.  a zavaros időket - békés időkké kell változtatni.

Nekem tetszik a program. :-)

Amikor kapcsolatba lépsz valaki mással, önmagaddal lépsz kapcsolatba.

Amikor egy másik emberrel beszélgetsz, amikor egy olyan elmével kommunikálsz, amely kívül van a saját elméden, énednek azzal a részével lépsz kapcsolatba, amely nagyobb, mint az elméd, és hatalmasabb, mint a gondolataid. A kapcsolatteremtés kiemel abból a folyamatos és véget nem érő belső párbeszédből, amit önmagaddal folytatsz, és rákényszerít, hogy belekezdj egy külső dialógusba.
A külső dialógus során pedig egy másik ember friss energiákat adhat át Neked, és új nézőpontból láttathatja veled a dolgokat.
Lehet, hogy ő még képes tiszta fejjel szemlélni a témát, és mentes attól az ítélkezéstől és túlzó önkritikától, amivel te állsz a dolgokhoz.
Ő olyannak lát téged, amilyen vagy, ami bizonyítja annak a mondásnak az igazságát, amely szerint az embernek néha ki kell bújnia a bőréből, hogy igazán elmélyedhessen saját magában. Néha bizony fel kell hagynod önmagad szemlélésével, hogy meglásd önmagad."

(Neale Donald Walsh)