2015-08-21

Vízöntő-kor


A személyes horoszkópban az asztrológiai év március 21-én a Kos 0 fokával indul. Ezt követi a Bika jegy, és így tovább. Amikor a nagy világkorszakokról beszélünk, akkor fordított irányban követik egymást a zodiákusok.
Egy nagy napév 25.920 év alatt járja végig a 12 zodiákust. A világhónap = 1 zodiákus kb. 2.160 év  = világkorszak. 1 világnap = 72 év. 
Minden korszaknak megvannak a jellemzői. Az egyiptomi kultúrában bika kultusz volt. Aztán jött a görög-római kor, az olimpia, a testi örömök, harcok, gladiátor küzdelmek kora a Kosban. Ezt követte a Halak Krisztusi ideje. Természetesen, mikor 2160 évről beszélünk, az átváltás hosszabb időn keresztül megy végbe. Már a francia forradalom idején – mikor a „szabadság, egyenlőség, testvériség” égisze alatt lemészárolták egymást – megjelentek a Vízöntőre és az Uránusz bolygóra jellemző anarchisztikus erők. A technikai forradalom következtében rohamosan kezdett változni a világ, a „díszlet”. Korábban évezredekig nem volt különbség például a közlekedés sebességében. Vagy gyalogoltak, vagy lovagoltak. A technikai változások hihetetlenül felpörgették a sebességet, nem csak a helyváltoztatásban, hanem az információ áramlásában is. Egyszerre lett hatalmas a világ, már nem kell ott leélni az életünket, ahová születtünk, de ugyanakkor kicsi is lett, hiszen órák alatt eljuthatunk távoli tájakra, nincs igazán távolság már.

A Halak idején lassú és stabilnak tűnő volt minden. Egy doboz Fecske cigaretta 4,40.- forint volt évtizedekig. Volt 2,80-as kolbász, 4,60-as liszt. Sokan elhelyezkedtek egy vállalathoz, és onnan nyugdíjazták őket törzsgárda tagként. Ezért aztán volt idejük az embereknek a múlton gondolkozni, vagy a jövőről ábrándozni. Olyan volt ez, mintha egy sivatagot szelnénk át vonaton. A Neptun bódító hatására keveseknek tűnt fel, hogy – bár Jézus azt tanította, hogy ne ölj, - mégis a kereszt alatt lemészároltuk a fél világot.
De kikerülhetetlen a jegyváltás, jön az ébredés. Az emberiség számára kicsengettek erről az óráról, és most a vonatozás helyett szörfözni tanulunk.




Ezt is lehet élvezni! De az ITT és MOST-ban kell maradnunk, mert ha a deszkán ábrándozunk múltról vagy jövőről, kiisszuk a tengert. Ami elmúlt, azon nem tudunk változtatni, a jövő pedig a mából fejlődik ki. Az egyetlen idő a JELEN. Ebben tanít meg ez a kor létezni. Nincs ötéves terv. A Vízöntőben AZ A BIZTOS, HOGY SEMMI SEM BIZTOS. Az egyetlen stabil dolog, hogy minden változik.
Terapeutaként azt látom, hogy a betegeim zöme pánikbeteg, depressziós. És csak azért, mert nem ismerték fel ezt a korszakváltást. Nem tudatosult bennük. Bele kell lazulni a változásba és engedni, hogy megtörténjen. Minden ellenállás örvényt kelt.
A környezet rohamosan változik, Ha nem jársz valamerre pár évig, meg sem ismered a régi helyet. Átépült minden. A technikai dolgok is elképesztő mértékben változnak. Remélhetőleg TE is. Ez fontos! Ha ugyanazt gondolod, mint pár éve, akkor nem fejlődtél semmit. Egyre éberebbnek és bölcsebbnek kellene lenned.


Van még egy képen a Vízöntő korról. Beülünk a körhintába. Eleve bizonytalan érzés, hogy az ülés nem stabil, hanem leng. A hintáslegény elkezdi húzni az indító kart, lassan megmozdulnak az ülések. Ez van most. És hol vagyunk még attól, hogy sebesen pörögjenek?! De a legtöbb ember már pánikban van a mozgástól.
Vissza lehet sírni a vonatozást, de garantálom, nem jön vissza. Ebbe a szabad választás folytán bele is lehet halni. De értelmesebb dolog elkezdeni szörfözni tanulni és élvezni a hullámok erejét, a víz illatát, a mozgást, a változó hullámokat, ha kell, a sós víz ízét. Még több mint 2000 évig ez lesz. Sokszor születünk még vissza.

A másik nagy jellemző erre a korszakra: a globalizáció. Ez nem a Tesco. Azt jelenti, hogy mindenki hatással van mindenkire. Minden, mindennel összefügg. Ha Csernobilban robbanás van, az végigsöpör a világon. Ha kivágják az esőerdőt Dél-Amerikában, az ózonlyuk miatt Ausztráliában megvakulnak a nyájak. Mindenki felelős mindenkiért. A menekültekért is! Mára a technikai „fejlődésnek” köszönhetően olyan pusztító dolgokat készítettünk, hogy a fél világot kiirthatjuk percek alatt.
Most az átalakulás folyamatát éljük. Képzeld el, hogy van egy gyurmából készült szobrod, mondjuk egy madár. Aztán azt szeretnéd, hogy inkább ebből egy sárkányt készíts. Elkezded újraformálni. Egy massza van a kezedben. Már nem madár, de még nem sárkány. Ezt éljük ezekben a napokban. Már nem a Halak korszakban vagyunk, de még nem alakult ki teljesen a Vízöntő. De ne panaszkodj, mert TE akartál itt lenni az átgyúrásnál. Másképp nem lennél jelen. Inkább találd ki, mit akartál véghezvinni a gyúrásban, és tedd meg. Kreatív időszak és sok energiát igényel. EZÉRT vagy MOST ITT !!! Tedd a dolgod és ne félj! Minden rendben van, mert nagy REND van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése