2008-08-10

A megvalósulás útja


"A problémát nem lehet azon a szinten megoldani, ahol keletkezett."
(Albert Einstein)
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni ezt a törvényt! Mindig előbb jön egy ötlet / gondolat. Aztán a gondolat energiája érzéseket vált ki, és csak ezután valósul meg bármi is a látható síkon. Ez a vonzás / rezonancia törvénye.
Ha akarunk egy ruhát venni, előbb jön a gondolat, aztán vágyunk rá, majd megvesszük vagy megvarrjuk. Így épülnek a házak is, az egész látható, anyagi világ.
És pontosan így alakulnak ki a betegségek is. "Amint fent, úgy lent." (Hermész Triszmegisztosz)
Minden fizikai tünet mögött valamilyen gondolati / érzelmi probléma áll.
Ha minden nap figyelnénk tudatosan a gondolatainkat, észrevennénk, hogy valamit hibásan gondolunk. De persze ezt nem tesszük. Marad a téves gondolat. Például feladjuk a belső tartásunkat, egyre többször gondoljuk, hogy jó nekünk így is. Nem számít semmi. Ezek a gondolatok megteremtik az érzelmi helyzeteket. Még itt is léphetnénk, ha figyelnénk, de a legtöbb ember bambul a világba, önfigyelés és tudatosság nélkül. Mivel itt sem csíptük fülön magunkat, a test produkál figyelmeztető jelzést: porózussá válnak a csontok. Nincs belső tartás, akkor külső se lesz, törnek és porladnak a csontok. Elvégre ez a tartóvázunk. És hiába nyeljük kiló számra a csonterősítő szereket, ha a belső tartásunkat elveszítjük. Hosszú távon nem lesz változás.
A test csak egy műszer, ami segíti a lelket a helyén maradni. Hálásnak kell lenni a tünetekért, nem azokat kell megsemmisíteni, hanem a kiváltó okokat.
Most halt egy sportoló, tele volt a teste ragtapasszal. Ezek a test vészjelzéseit voltak hivatottak elnyomni. Ha az ember ilyen ostoba, hogy kiiktatja a biztosítékot, miért csodálkozik, ha belehal? A szakértő azzal védekezett, hogy csak a hatóanyagokat vizsgálták be, de a hatását a szervezetre nem. Tessék?????? Egy 10 éves gyerek is kitalálja a végeredményt.
Hiába viszünk a testünkbe kémiai anyagokat (és mindegy, hogy gyógyszer vagy gyógynövény!!! anyag az mind!), hiába masszírozunk, operálunk, a test a testi szinten nem javítható. Természetesen alkalmazhatóak kisegítő terápiaként, de első mindig a szellemi/lelki gyógyítás. A kiváltó ok kezelése. Ez a gyógyítás, a többi tünetmaszatolás. Viszont abból sokkal jobban meg lehet élni, hiszen sosem fog meggyógyulni, csak a tüneteket enyhítik. De mindig vissza kell menni újabb enyhítésért.
Lassan 20 éves tapasztalat áll mögöttem és biztos vagyok a fentiekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése