Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2011. február 14., hétfő

A sors törvényei

"Amikor fizikusok azt állítják, hogy a legújabb, a valóságnak leginkább megfelelő törvények tükörtörvények, kinek ne jutna eszébe Hermész Triszmegisztosz és a rezonancia törvénye ("AMINT FENT, ÚGY LENT"), ami ugyancsak tükörtörvény, persze nem természettudományos szempontból. Ennek ellenére azokhoz a törvényekhez tartozik, amelyeket a modern fizika is alapvetőnek ismer el.
Hasonló a helyzet az energiamegmaradás törvényével is. Mind a fizika, mind a kémia egyetért abban, hogy az energia nem vész el, legfeljebb átalakul. Ezt még az ökológiai tudományok is megértették. A hagyományos orvostudomány azonban még mindig abból indul ki, hogy a panaszok puszta elnyomásával örökre el tud tüntetni bizonyos betegségeket. Az igazi természettudósok legfeljebb csak mosolyognak ezen a feltevésen."
(Rüdiger Dahlke)