Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2011. február 8., kedd

Tolarencia


"Néha úgy érzem, megsértettek. Ez azért van, mert nem vagyok képes megérteni a szavak mögötti jelentést. Ez félreértést, és konfliktust szül, és megrongálja a kapcsolatokat. Amikor valaki valamit mond, nem pusztán csak a szavakat kell hallani, de meg kell érteni a szándékot a szavak mögött.


Általában elvárjuk, hogy az emberek úgy viselkedjenek, ahogy mi szeretnénk. Azt akarjuk, hogy a másik az elvárásainknak és az értékrendünknek megfelelőn változzon. Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy ez nem így történik, és ezért csalódottá válunk.


Meg kell érteni, hogy mindenki különleges és egyedi, és ha ezt méltányolom, akkor vagyok képes tisztelni másokat. Ezzel a megközelítéssel a tudatosságomban, többé nem várom el, hogy mások az én óhajom szerint változzanak, de helyette veszem a különlegességek hasznát."