Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2012. július 30., hétfő

Szüless újjá a hamuból!


"Ne add fel! Soha, semmilyen körülmények között ne add fel. (A feladat mindig csak épp akkora, amekkorát TE ITT és MOST már meg tudsz oldani!)
Amikor már épp fel akarnád adni, akkor szoktak a dolgok megfordulni. (A legsötétebb éjszakát is hajnal követ.)
Döntsd el magadban, hogy minden rendben lesz, aztán engedd el az egészet, és haladj a kijelölt úton! (De haladj, és ne várd a sült galambot!)
Legközelebb, ha elönt a félelem, egyszerűen gondolj arra, hogy ez is csak egy érzelem, az érzelmeid pedig a gondolataidból táplálkoznak. Vagyis a gondolataidnak köszönheted, hogy félsz.
Ha elbuksz, kelj fel, porold le magad, tanuld meg a leckét, és menj tovább. Lehet, hogy egy kicsit korrigálnod kell az irányon, de menj tovább.
Valójában nem az eredmény számít, hanem az út. Hogy önmagadhoz hű életet élj. A kitűzött célt vagy eléred, vagy nem. Még az is lehet, hogy egy annál is jobb helyen kötsz ki - amiről még csak álmodozni sem mertél.
Légy rugalmas! Légy bátor! Légy szabad!"

(Sonia Ricotti: Elsüllyeszthetetlen - Édesvíz kiadó)