Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2012. július 2., hétfő

Vihar közeleg


Néztem, mi van otthon, és íme:

"Kilakoltatták a mindkét lábára amputált 68 éves asszonyt a XV. kerületben
Budapest, 2011. július 2. hétfő
Rohamrendőrség bevetésével hétfőn délelőtt kilakoltatták önkormányzati lakásából a mindkét lábára amputált, két szívinfarktusos 68 éves Nagy Lajosnét, és országos körözést rendelnek el 15 éves unokája ellen, aki megszökött hazulról, hogy ne kerüljön állami intézetbe, ne kelljen elszakadnia nagymamájától, aki egy hetes kora óta nevelte, és aki nagymamájában tartotta a lelket – jelentette a Magyar Szociális Fórum az országos felháborodást kiváltó esetről.
László Tamás, a fővárosi XV. kerület FIDESZ-KDNP-és polgármestere reagálásra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum pénteken eljuttatott kérését arról, hogy kíméljék meg a kilakoltatástól a rokkant asszonyt és unokáját, hétfőn pedig úgy akarta kijátszani az idős asszony lakásának védelmére kivonult 50-60 otthonvédő éberségét, hogy magához kérette őket mondvacsinált ürüggyel, hogy a rendőrség időközben akadálytalanul kilakoltathassa a tolókocsis nagymamát, az unokát pedig elvitesse.
Beszteri László, az Adj esélyt az életért egyesület elnöke a helyszínről arról tájékoztatta az MSZF-et, hogy az otthonvédők vasárnap rácsokkal vették körül a lakást, hogy megvédjék. Hétfőn előbb eleget tettek László Tamás polgármester kérésének, hogy üljenek le tárgyalni, majd amikor látták, hogy a polgármester ki akarja játszani őket, és esze ágában sincs visszavonni a kilakoltatási engedélyt, visszasiettek a Pázmány Péter u. 108. fsz. 10. sz. alá, majd a rohamrendőrség kiérkezésekor magukat is odaláncolták a kerítéshez, hogy fizikailag akadályozzák meg polgármester rohamrendőrök igénybevételével elkövetett tettét. A rohamozó rendőrök elvágták a láncokat, lebontották a rácsokat, majd mindnyájukat bilincsbe verték és elszállították őket a helyszínről.
Az amputált lábú asszonyt a főváros XV. kerületének ESZI Gondozóházába szállítják az Erdőkerülő utca 34. sz. alá – tudatta Beszteri.  (És mi lesz az unokájával? És a kettejük kapcsolatával?)
A Magyar Szociális Fórum az estről szóló tudósításában megbocsáthatatlannak minősítette, amit ez ellen a két ember ellen vétettek a hatóságok. Elképesztő embertelenségről tett említést, és felhívta ország-világ figyelmét a Magyarországon tapasztalható egyre súlyosabb embertelen tendenciákra. Az MSZF szerint a kilakoltatások eddigi csimborasszója a 68 éves mindkét lábára amputált asszony és 15 éves unokájának kipaterolása jogosan birtokolt egyetlen otthonukból, mert a nagymama 75 ezer Forintos rokkant nyugdíjából nem tudta időben kifizetni a vízszámláit, és kénytelen volt megállapodni a vízművekkel, hogy tartozását részletekben törleszthesse."

Erre már lehet azt mondani, hogy :
- Állítsátok meg a Földet, én ki akarok szállni!  
 ????