2008-10-09

3 tenor

Három tenorista, akik közös énekükkel meghódították a világot : Luciano Pavarotti , Placido Domingo és José Carreras .
Placido Domingo madridi, José Carraras katalán. A politikai eltérések tették, hogy ez a két tenorista ellenségesen viselkedett egymással szemben. Mivel mind a ketten híresek voltak az egész világon, ezért a szerződésükbe mindig belefoglaltatták, hogy csak akkor fognak fellépni, ha a másik fél nem lesz jelen .
1987-ben Carrarasnak nagyobb ellenséggel kellett szembenézni, mint Placido Domingo. Meglepte az orvosok által kimondott diagnózis: leukémia. A harc a rákbetegség ellen igen fájdalmas volt. Sok operáción és transplantáción ment keresztül, mely miatt minden hónapban Amerikába kellett utaznia. Mivel ezek között a körülmények között nem tudott dolgozni, habár tehetős volt, de a magas árak az utazásra és az orvosokra, elvitték a vagyonát. Mikor már nem volt semmije rátalált egy jótékony szervezetre Madridban, amelyiknek egyetlen célja volt, segíteni a leukémiában szenvedőknek.
Ennek a ,"Hermosa" nevezetű jótékonysági Szervezetnek köszönheti Carreras, hogy legyőzte a betegségét. Mikor meggyógyult kezdett érdeklődni a jótékonysági szervezet felől.
Mikor megismerkedett a szervezet munkájával ,Megtudta, hogy a szervezet elnöke Placido Domingo.
Később megtudta, hogy a szervezet főleg az ő meggyógyítása érdekében lett megalapítva, de Placido ismeretlen akart maradni, hogy Carreras ne tudja meg, hogy ő segített rajta .
De a legmeghatóbb része a történetnek kettőjük találkozása ...
Placido egy Madridi fellépésen vett részt, amikor a pódiumon megjelent Carraras félbeszakította az előadást. Letérdelt Placido előtt és bocsánatot kért tőle és a közönség előtt köszönetet fejezte ki. Placido segített neki felállni és forró összeölelkezéssel megbélyegezték barátságukat.
Egy újság író az interjú alatt megkérdezte Placido Domingotól, miért alapította a szervezetet és fizette a gyógyulását az ellenségének?
A felelet csak annyi volt, hogy : ,"Nem engedhetjük meg, hogy ilyen hangot elveszítsünk"!
"Mindenben viselkedj úgy, ahogy akarod, hogy mások viselkedjenek veled szemben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése