Magamról

Saját fotó

Éber tudatossággal figyelem a jeleket. Írom a blogom és a naplóm évek óta és rengeteg fotót készítek.Hat unokám sok derűt hoz a mindennapokba. Hálás köszönet érte a lányaimnak és a vejeimnek is. Persze sok hála a betegeimnek és tanítványaimnak is a rendkívüli pillanatokért. 

2008. október 19., vasárnap

Vágy

A vágyakozás vezet az életen át, amíg csak el nem kezdesz a magasabb rendű élet után vágyakozni. Tehát ne szégyelld, hogy annyi mindent szeretnél, s ne is áltasd magad, hogy ha megkapod, amit ma kívánsz, azzal holnap elégedett leszel!
A vágyakban lévő rossz valójában nem magából a vágyból, hanem a hozzá kapcsolódó emberi küzdelemből.
A vágy alapvető értelme az, hogy újra meg újra a tökéletesedésre buzdít. Vágyakozás nélkül az ember nem tud növekedni.
A vágyakozás ösvénye hihetetlenül erős, és soha nem ér véget, csak a tárgyai változnak.
Az akadályoztatás vagy a vágyak elítélése okoz gondot.
Isten nem zár el semmitől. Te magad hiszed el a lelked mélyén, hogy ezt vagy azt nem érdemelsz meg. Az ilyen önítélet akadályozza az élet természetes folyását, de ha egyszer elbontod a gátat, a vágyak ösvénye örömtelivé válik.
Egyetlen vágy sem köznapi, mert mindegyiknek szellemi jelentése van. Mindegyik apró lépésenként arra vezet, ahol már a legmagasabb rendű beteljesedésre vágysz majd, saját isteni természeted megismerésére.
A nagy gondot nem a vágy, hanem a ragaszkodás okozza. Olyasmiket akarsz megtartani, amiket az élet áramlása már tovább akar vinni.