2008-10-27

Reikiről

Kaptam egy cikket, továbbítom: Mára százhúsznál is több tanulmány igazolta a különböző spirituális gyógyító technikák pozitív eredményeit. Ezek a tanulmányok a legmagasabb tudományos sztenderdek szerint kerültek végrehajtásra, és az eredményeik nem hagynak kétséget a működőképességük felől. A „hagyományos” orvostudomány mégis folyamatosan kétségbe vonja a szellemi energia gyógyító erejét. Rosszindulatú feltételezések szerint azért, mert akkor senkinek nem kellene a gyógyszerekért és a műtétekért fizetni…

Tudományos kísérlet a Reikivel

2002-ben végeztek egy nagyszabású kísérletet ötven depressziós és stresszes alany részvételével. Véletlenszerűen osztották be őket három csoportba: az elsőben a kéz érintésével végzett Reiki, a másodikban a kéz közvetítsével végzett Reiki (Reiki 2-3), a harmadikban pedig úgynevezett Reiki placebó kezelést kaptak, utóbbi azt jelenti, hogy úgy csinált a terapeuta, mintha gyógyítana, de valójában semmit nem tett. Egyik páciens sem tudta, melyik kezelést kapja, csak annyit, hogy energiával gyógyítják őket. A kezelés előtt, majd hat héttel utána, végül egy évvel később végeztek teljes kivizsgálást a pácienseken. A valóban kezelt csoportok eredményei jelentős javulást mutattak a placebó csoporthoz képest a stressz és a depresszió tekintetében, és ez a javulás egy évvel később is mérhető volt.

Az energia mérhető

A nyolcvanas években két független kutató, Dr. Robert Becker és Dr. John Zimmerman azt vizsgálta, mi történik pontosan, amikor a kézből energiát sugárzó technikákat használ egy terapeuta. Azt találták, hogy nem csak a páciens és a terapeuta agyhullámai kerülnek szinkronba az alfa szinten – ami a mély relaxálás és meditálás szintje -, hanem a Föld mágneses mezejével is összhangban pulzálnak.
A kezelés során a terapeuta kezének biomágneses mezeje legalább ezerszerese a normál értéknek, és ez nem a test belső energiájának az eredménye. Arra a következtetésre jutottak, hogy lehetséges egy „végtelen energiaforrást” vagy „univerzális energiamezőt” megcsapolni, ami a kvantumfizka alaptörvényeinek is teljes mértékben megfelel. Két másik kutató az Anyag Mítosza című könyvében arról beszél, hogy az univerzum élő, és minden mindennel össze van kapcsolva egy hálószerű energiamező segítségével. Ez egybehangzik azoknak a tapasztalataival, akik például a Reikit gyakorolják, és egy kiterjedt, közös tudattal dolgoznak, hogy az onnan nyert energiát sűrítsék a gyógyítandó területre.
Zimmerman 1990-ben tovább vizsgálta a kézzel gyógyító terapeuták által kibocsátott pulzáló biomágneses mezőt. Azt fedezte fel, hogy ezek az impulzusok ugyanabban a frekvencia-tartományban mozognak, mint az agyhullámok, 0,3 és 30 Hz között, zömmel a 7-8 Hz-es sávban – ami az alfa állapot. Egy független orvosi kutatás megmutatta, hogy ezek a frekvenciák stimulálják a test működését, és bizonyos frekvenciák más - más szövetekre vagy működésre vannak hatással. Például a 2 Hz az ideregenerálódást segíti, a 7 Hz a csontnövekedést, a 10 Hz az ínszalagsérülések gyógyulását és a 15 Hz pedig a hajszálerek létrejöttét.
Az ezeken a frekvenciákon alapuló fizikoterápás készülékek segítik a szövet regenerálódást, és ugyanezen az elven működnek azok az ultrahangos berendezések is, amik az elzáródott artériákat vagy a vesekövet kezelik. Az úgynevezett agyhullámok pedig nem kizárólag az agyra korlátozódnak, hanem a testben mindenhol mérhetőek az idegrendszert körülvevő szövetekben. Ezek a hullámok a terapeuta testéből indulnak, majd a kezekhez érve rezgésbe hozzák a páciens testét, ott lemásolva a terapeuta által kibocsátott hullámhosszt.
Ez a tudósok magyarázata a kézrátéttel való gyógyítás működésére, és bár egy Reiki mester valószínűleg máshonnan közelítené meg a dolgot, ( :-D ) a lényeg, hogy eredményes. Érdekes megjegyezni, hogy a kísérletben számos kultúrából és teljesen különböző vallásokból érkező emberek vettek részt, és függetlenül attól, hogy a hitük esetleg szemben állt egymással, hogy mennyire voltak racionális materialisták, vagy elhivatott szellemi beállítottságúak, kivétel nélkül ugyanazt az eredményt produkálták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése